Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mittbackstalangen klar för Hammarby

Kossounou Odilon har skrivit på för Hammarby.
Foto: hammarbyfotboll.se

Backsjätten Björn Paulsen lämnade klubben tidigare i veckan.

Nu har Hammarby gjort klart med ett spännande framtidsnamn: 18-årige mittbacken Kossounou Odilon.

– Odilon är en spelare med mycket stor potential, säger sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Hammarby har under flera perioder haft mittbacken Kossounou Odilon på besök, och nu är formaliteterna klara – den 18-årige ivorianen har skrivit på sitt personliga kontrakt med Hammarby, vilket sträcker sig över fyra år.

Värvningen har varit "klar" en tid och på fredagen gjorde ivorianen sitt första träningspass med laget som Hammarbyspelare.

– En mittback som har alla förutsättningar fysiskt, tekniskt och sett till spelförståelse att gå riktigt långt. Vi har stora förhoppningar på honom, och även om han bara är 18 år så kommer han att i högsta grad konkurrera om en startplats från dag ett, säger Jesper Jansson.

Upptäcktes på Gothia cup

Odilon har gjort träningar, och enstaka matcher, med Hammarby tidigare. I omgångar har han sedan 2016 varit på besök i längre perioder hos klubben, för att träna med laget och bekanta sig med Stockholm.

Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg fick upp ögonen för Odilon under Gothia cup 2016, och bjöd in honom till klubben direkt efter turneringen.

– Det har varit en lång och gedigen process att få honom till Hammarby. Vi agerade snabbt efter att vi såg honom i Gothia Cup. Han har varit här i fyra längre omgångar, och vi har även följt honom på plats i Elfenbenskusten. Han är en fantastiskt spännande spelare med en exceptionell talang som vi äntligen är i mål med, säger Mikael Hjelmberg till hammarbyfotboll.se

”Det är en dröm att vara här”

Odilon själv är väldigt nöjd över att ha skrivit på ett kontrakt med Hammarby.

 – Jag är jätteglad, det är en dröm att vara här. Jag trivs väldigt bra i klubben och jag har blivit väldigt väl omhändertagen, så jag har längtat tillbaka. Det här har känts rätt från första början, säger han till klubbens hemsida.