Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mitov Nilsson till Sundsvall – Peking har ersättare klar

Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

GIF Sundsvall har hittat sin målvakt. 

Enligt SportExpressens uppgifter är David Mitov-Nilsson klar för ”Giffarna”. 

Samtidigt tar IFK Norrköping in en gammal bekant som ersättare - då Andreas Vaikla bara är detaljer från att skriva på för klubben.  

SportExpressen har tidigare avslöjat att Maic Sema är klar för IFK Norrköping. Mittfältaren har skrivit på för ”Peking” och köps loss direkt från Gif Sundsvall, som är hårt pressat ekonomiskt. 

Tidigare sålde Sundsvall målvakten William Eskelinen till danska AGF Århus. En affär som gav dryga en miljon kronor. Lloyd Saxton har vaktat målet sedan Eskelinen lämnade, men nu tar alltså ”Giffarna” in en ny målvakt. 

Mitov klar för Sundsvall

Enligt SportExpressens uppgifter är IFK Norrköpings andremålvakt David Mitov Nilsson, 28, nu klar för klubben. Han har skrivit på kontraktet och kommer att ansluta till Sundsvall under helgen. Han lär presenteras i början av nästa vecka alternativt innan måndag. ”Mitov” var tidigare aktuell för Helsingborg som sökte en målvakt, men IFK Norrköping hann då inte göra klart med en ersättare och i stället tog HIF in förre Manchester United-målvakten Anders Lindegaard. 

Blev inget med HIF 

Men efter att ha jobbat på att få in en ersättare till Mitov en längre tid har nu Norrköping hittat en ersättare, vilket gjort att de kan släppa den rutinerade målvakten till Sundsvall. 

Vaikla återvänder till Norrköping 

Och det blir en gammal bekant kommer tillbaka till Norrköping, enligt vad SportExpressen erfar. Andreas Vaikla som spelade i klubben under två år mellan 2015-2017 är bara detaljer från att skriva på. 22-åringen har 20 matcher på cv:t från sin tidigare sejour i IFK Norrköping och kommer närmast från Kristiansunds BK i Norge.

Övergången väntas bli officiell inom kort.