David Mitov Nilsson Foto: Carl Sandin
David Mitov Nilsson Foto: Carl Sandin

Mitov Nilsson sitter på ett utgående kontrakt

Publicerad

David Mitov Nilsson sitter på ett utgående kontrakt

Skriver han på ett nytt blir det sannolikt med en utköpsklausul.

- Målvakter går sällan för några större övergångssummor. Då måste man tänka till när det gäller kontraktsskrivningar, säger han.

David Mitov-Nilsson hade ett succéår med IFK Norrköping. Säsongens kröntes med ett SM-guld och även en vinst i supercupen.

25-åringen var med på Januariturnén i Abu Dhabi 2014 och det blev totalt en landskamp för Sverige.

Nu har han dock valt att byta landslag.

Till Makedonien.

Där var han med och spelade EM-kvalet mot Vitryssland den 12 oktober förra året.

Kontraktet går ut

Hans kontrakt med IFK Norrköping går ut efter säsongen och ännu har några diskussioner om en förläning påbörjats.

- Det är inget vi har diskuterat just nu. Vi har snackat om det lite löst tidigare men det kommer väl senare i så fall, säger han.

Hur tänker du kring det faktum att målvakter sällan säljs för några större övergångssummor utomlands?

- Det är ju precis som du säger att situationen är lite speciell för målvakter. Då måste man också tänka till lite när det gäller kontraktsskrivningar. Man kanske måste skriva en klausul som öppnar upp på det sättet, säger han.

Därför blev det Makedonien

En av de främsta anledningarna till att han bytte landslags till Makedonien var just det faktum att det skulle öppna fler dörrar till en utlandsflytt.

- Det är inget att hymla med att jag vill utomlands och en stor del till att jag valde Makedonien var ju att jag skulle få fler internationella matcher i tidig ålder.

- Men det gäller som sagt att prestera bra under en lång tid. Just nu finns inget konkret men jag det har funnits en del intresse.

- Vi får se vad som händer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag