Mitov Nilsson räddade
straff – hatas på nätet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Carl Sandin
Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån

David Mitov Nilsson räddade en straff mot IFK Göteborg och säkrade en poäng för Norrköping.

Efter matchen fick han utstå grovt näthat.

– Det är aldrig kul att läsa sådana idiotiska kommentarer om ens familj, att han vill döda dem, säger Mitov Nilsson.

IFK Norrköping är årets stora överraskning i allsvenskan. Laget ligger trea i tabellen, på samma poäng som Elfsborg.

På söndagen ställdes de mot de allsvenska ledarna IFK Göteborg, ett möte som slutade 0-0.

Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson blev matchhjälte när han räddade en straff från Jakob Ankersen, och säkrade en poäng till laget.

På kvällen efter matchen utsattes målvakten för en stor mängd näthat. En person skrev upprepande gånger kränkande kommentarer på Mitov Nilssons Facebook.

Bland annat mordhotade personen Mitov Nilssons familj och skrev att han skulle "hugga halsen av dig". 24-åringen har delat med sig av kommentarerna på sin Twitter.

"Inte kul att läsa sådant"

När SportExpressen når Mitov Nilsson utvecklar han sina tankar om kommentarerna.

– Jag bara garvade åt det i början, men sedan började han skriva mer, så jag blev lite irriterad till slut. Det är inte kul att läsa sådant, om ens familj. Det finns idioter överallt, säger han.

Har du fått liknande kommentarer tidigare?

Man har fått lite småsaker här och där, men just så här mycket och just så här grova anklagelser, det är första gången. Jag tycker det är helt otroligt, det är fotboll vi spelar. Att man ska behöva blanda in familjer och mord i det är bara tragiskt.

"Det är jävligt tragiskt"

Flera personer i offentliga positioner har tidigare gått ut och pratat om det näthat de utsätts för. Bland annat artisten Zara Larsson, någon som Mitov Nilsson tror utsätts för mer kommentarer än han själv.

– Jag tycker att det är tragiskt och synd. Jag reagerade bara på det här påhoppet, men sedan kan jag tänka mig att Zara Larsson, som jag tror får höra sådant här varje dag, det är jävligt tragiskt egentligen.

Är det här något du räknar med som offentlig person?

– Tråkigt nog så kommer det förmodligen att fortsätta med tanke på våra framgångar. Men det är bara att strunta i det, jag lägger inte någon jättestor vikt vid det. Det är inga roliga saker, men det känns som det är saker man får acceptera i dagens samhälle om man är en offentlig person.