Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mitov-Nilsson nära övergång till Sirius

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

David Mitov Nilsson vill flytta hem till Sverige. 

Enligt uppgifter till SportExpressen kan Sarpsborgs målvakt nu hamna i Sirius - som förhandlar med den norska klubben angående en övergång. 

Daviv Mitov Nilsson lämnade IFK Norrköping, klubben han tillhört under 22 år, sommaren 2019. Då var han andremålvakt bakom Isak Pettersson och valde att fortsätta karriären i Gif Sundsvall. Men ”Giffarna” åkte ur allsvenskan och Mitov-Nilsson lämnade klubben och skrev i stället på för Mikael Stahres Sarpsborg 08 inför förra säsongen. 

Höll kvar Sarpsborg

Där har han varit förstemålvakt under året som gick där Sarpsborg höll sig kvar i norska Eliteserien med hyfsat god marginal. Men nu ser 29-åringen ut att lämna klubben trots ett år kvar på kontraktet. Enligt SportExpressens uppgifter vill Sirius köpa loss honom från Sarpsborg och förhandlingar pågår. Inget är klart eller påskrivet men Uppsala-klubben har goda förhoppningar om att Mitov-Nilsson ska bli klar inom de närmaste veckorna. 

Har bytt tränare

Sirius har efter förra året byt tränare från Henrik Rydström som gick till Kalmar FF, till Daniel Bäckström som tidigare var assisterande tränare i Malmö FF. Dessutom har Elias Andersson värvats av Djurgården och Stefano Vecchia har meddelat att han lämnar klubben för en ny utmaning. Vecchia jagas av bland andra italienska Lecce.