Foto: Jörgen Jarnberger
 Foto: Jörgen Jarnberger

Misstänkte spelaren kan spela i helgen

Publicerad

Den allsvenska spelaren som förra veckan anhölls för olaga hot och hustrumisshandel är tillbaka i träning med truppen.

Under helgen väntar spel i Svenska cupen för klubben, och den misstänkte spelaren är med i truppen.

– Jag stöder klubbens resonemang, säger tränaren.

Det var förra torsdagen som en allsvensk spelare i 30-årsåldern anhölls misstänkt för olaga hot och hustrumisshandel. Under lördagen meddelade åklagaren att anhållandet hävts men att förundersökningen kommer att fortsätta.

Klubben meddelade då att de inte kommer att vidta några åtgärder mot spelaren innan dess att en eventuell dom har tilldelats honom, och spelaren var tillbaka i träning med truppen i början av veckan.

– Jag stöder klubbens resonemang fullt ut, det är på sätt och vis ganska enkelt. Det är en situation som fortfarande är under utredning och rent rättsligt betyder det att det inte ens har hänt än så länge. Och det är ganska enkelt att förhålla sig till, säger tränaren.

Är med i truppen

Under helgen väntar spel i Svenska cupen, och den misstänkta spelaren kommer att finnas med i truppen.

– För min del har det handlat om att få koll på hur han mår och om han är redo att spela match, och det är han. Men klubben har ett mycket större ansvar än så, och det är att finnas där för att stötta alla inblandade.

Hur har ni som trupp hanterat situationen?

– Vi har varit väldigt transparenta gentemot spelarna och berättat exakt allt som vi vet. Det har varit vår ambition att ge alla spelarna möjlighet att ställa de frågor som de vill och få säga vad de känner. Så vi försöker att informera så mycket som möjligt och bjuda in till dialog.

"Ingen skillnad"

När SportExpressen talade med klubbens ordförande under förra helgen var han tydlig med att de inte ville agera domare innan någon eventuell dom fallit.

– I och med att han inte är dömd för någonting än så agerar inte vi heller domare i fallet. Han är anställd av oss och vi gör inte skillnad på honom och någon annan spelare i dagsläget, sa klubbens ordförande då.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag