Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt fall av coronavirus i AIK

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 10 och 20 på helgerna.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

AIK:s herrlag misstänker coronavirus i truppen. 

Nu beordras alla spelare och ledare i karantän. 

– AIK fotboll tar detta på största möjliga allvar, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida

AIK fotboll skriver på sin hemsida under onsdagskvällen att klubbens läkare har meddelat om ett misstänkt fall av coronaviruset, då ”samtliga kända symptom har bekräftats”. Nu har samtliga spelare och ledare beordrats i karantän. 

Klubben skriver på sin hemsida att de spelare som uppvisat symtom får träningsförbud, medan övriga tränar individuellt. Detta ska gälla till 1 april. 

”Bedömning gällande ytterligare restriktioner eller lättnader kommer dagligen att ske av AIK Fotbolls medicinska team”, skriver AIK fotboll. 

AIK har misstänkt fall av corona

– AIK fotboll tar detta på största möjliga allvar och spelartruppen har högsta prioritet. Beslutet om karantän handlar om stoppa smittspridningen i den mån som det går. Samhället i stort har inte resurser att hantera en kraftig smittspridning. Vi är en fotbollsklubb med begränsad organisation så självklart slår det hårt mot oss att detta nu händer. Vi är fast beslutna att hantera situationen på bästa möjliga sätt, säger sportchefen Björn Wesström i ett uttalande. 

AIK meddelar att de inte kommer att ge några ytterligare kommentarer i frågan under onsdagskvällen.