Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänker att flera spelare har smittats

Björn Wesström
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

AIK har ett misstänkt coronafall. Nu kommer hela truppen att sitta i karantän fram till 1:a april. Samtidigt räknar klubben med fler fall.

– Den risken finns, säger sportchefen Björn Wesström.

Det var sent på onsdagskvällen som AIK meddelade att klubben har ett misstänkt coronafall i truppen. I samband med det har spelare och ledare satts i karantän fram till 1:a april för att minska smittspridningen.

– Vi har satt spelare och ledare i karantän, det är en konsekvens av att vi har ett misstänkt fall i truppen. Det är också en åtgärd för att minska en allmän smittspridning och att försöka hålla nere den så gott det går. Det är syftet, säger sportchefen Björn Wesström till SportExpressen.

Hur mår spelaren?

– Spelaren i det här fallet mår förhållandevis bra.

Sportchefen berättar att AIK nåddes av beskedet i går efter att den misstänkte spelaren kontaktat lagets läkare enligt de rutiner som klubben har.

– Vår rutin är att om någon uppvisar det minsta symptom överhuvudtaget så är det en direktkontakt med läkaren och utifrån det gör vi en utredning. Sedan får vi en diagnos. Det blev känt för oss i går så vi har ingen utredning klar exakt när smittotillfället uppstod, säger Björn Wesström.

Fler spelare kan vara drabbade

Kan fler spelare vara drabbade?

– Ja, den risken finns.

Hur har övriga i laget reagerat?

– Vi har inte haft muntlig kontakt. Vi har kommunicerat via meddelanden med krass information hur vi förhåller oss till nuläget och vad närmsta planen är. De som sköter dialogen med spelarna just nu är medicinska teamet och fystränaren.

Hur tog spelaren beskedet?

– Han var behärskat lugn.

AIK vill inte berätta vilken spelare som insjuknat.

– Det är inte vår sak. Känner han att han vill uttala sig om det, då får han göra det. I övrigt ger vi spelaren det stödet som är lämpligt.

Kommer övriga spelare som inte har symptom bedriva individuell träning?

– Ja, det är precis så det är. De har varit i det sedan förra veckan så att den planeringen egentligen fortsätter utifrån de förutsättningarna som var. Det är bara så att de spelare som uppvisar minsta symptom får träningsförbud.