Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missnöje bland spelarna: ”Är fullständig katastrof”

Veckans snackisar från Allsvenskan med Anel Avdic, Daniel Kristoffersson och Philip Gadd.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Allsvenska Östersund och huvudtränaren Ian Burchnall går skilda vägar - men Burchnall kommer ändå att fortsätta leda laget i väntan på en ersättare.

Nu kan SportExpressen avslöja ett stort internt missnöje bland spelarna mot det som sker i klubben.

– Så som det varit senaste tiden, det är en fullständig katastrof. Ingen annan klubb skulle sköta det så här, det är så amatörmässigt, säger en källa.

Det var tidigt under torsdagen som Östersunds FK meddelade att de bryter med huvudtränaren Ian Burchnall. Engelsmannen tog över för två år sedan efter succétränaren Graham Potter. Burchnall kommer trots det att leda laget fram till dess att en ersättare hittas, närmast i den viktiga streckmatchen mot Falkenberg på lördag.

Östersund har inlett säsongen svagt med endast fyra poäng på sex matcher och ligger på nedflyttningsplats. Men enligt Ian Burchnall handlar beslutet om tränarbyte inte i första hand om de svaga resultaten. 

– Vi håller på med fotboll och resultaten påverkar alltid. Vi har inte haft otroliga resultat, samtidigt har det varit väldigt svårt att nå dem med förutsättningarna. Det är väldigt tidigt på säsongen. Sen är resultaten vad det är. Men det handlar om så mycket mer - om en längre vision och plan, säger Burchnall till FotbollDirekt.se.

”Så amatörmässigt”

Enligt SportExpressens uppgifter finns det ett utbrett missnöje i spelartruppen, dels mot Ian Burchnall, dels mot styrelsen och övriga ledningen. Flera spelare har vittnat om att ”det inte händer någonting”.

Majoriteten av spelarna tycker även att det är konstigt att Burchnall ska fortsätta leda laget framöver. Samtidigt är förtroendet för ledningen minst sagt svagt.

– Så som det varit senaste tiden, det är en fullständig katastrof. Ingen annan klubb skulle sköta det så här, det är så amatörmässigt. Det här sker precis innan matchen möt Falkenberg, en av de viktigaste matcherna för säsongen, varför gå ut med det här nu, säger en källa som SportExpressen pratat med.

”Står bakom beslutet”

Målvakten Aly Kieta säger att han beklagar beslutet samtidigt som han har en förståelse för det. 

– Det är självklart tråkigt för honom, och vi spelare har också ett ansvar. Men vi har inte fått resultaten med oss. Då blir det så. Jag önskar Ian stort lycka till, säger Keita. 

Enligt våra uppgifter finns det internt missnöje i spelartruppen? 

– Jag förstår och står bakom beslutet. Även om jag tycker om Ian som människa. I fotboll handlar det om resultat. 

Han kommer leda laget fram till en ny tränare hittas, är inte det konstigt? 

– Det får du fråga honom om. Det visar att han har en bra karaktär och är en bra människa, säger ÖFK:s lagkapten Aly Kieta. 

SportExpressen söker Ian Burchnall och klubbens ledning.