Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Missnöjda – kom hit för att vinna”

Jake LarssonFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Tätt mellan klubbarna i allsvenskans tabell.

Tätt i mötet på Jämtkraft arena.

Och det blev också delad pott mellan Östersund och Örebro efter en mållös tillställning.

Östersund klev in på Jämtkraft arena som ett av allsvenskans formstarkaste lag, med 13 inspelade poäng av 15 möjliga.

Örebro kunde inte riktigt stoltsera med en poängrad över fem matcher men två raka segrar – Malmö FF och IFK Norrköping – gav tillräckligt med mod, självförtroende för att i stora delar styra matchen.

– Jag tycker att vi för stora delar av matchen det är synd att vi inte får ett mål, jag tycker att vi har tillräckligt med chanser, säger Jake Larsson till Dplay.

”Missnöjda”

Gästerna skapade även den vassaste möjligheten.

Efter Örebros hörna i 51:a minuten hamnade bollen precis framför fötterna på Larsson. 21-åringen hann titta ner men var inte tillräckligt kvick i tanken och utförandet för att skicka in ledningsmålet innan Thomas Isherwood fick dit foten och avstyrde.

Örebro fick till en intensiv slutforcering men skapade bara halvchanser och inget som överlistade Östersunds försvarsspelare.

– Vi är väldigt missnöjda. Vi kom hit för att vinna och det är surt att bara få med sig en poäng, säger Larsson.

”Tar poängen”

0–0-matchen och den delade poängen gör att tabelläget är detsamma som inför allsvenskans 20:e omgång: tabellnian Östersund har två poäng fler än Örebro på elfte plats, 26 respektive 24.

– Det är en besvikelse att vi inte vann men vi tar poängen och tar sikte på nästa match i stället, säger Östersunds Charlie Colkett till Dplay.

I nästa omgång för Östersund, på söndag, väntar Djurgården hemma. Örebro spelar på måndag och får ta sig an Mjällby borta.