Missnöjd i Hammarby – jagas nu av rivalen

Foto: OSKAR MÅNSSON
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Leo Bengtsson är missnöjd med speltiden i Hammarby - och kan nu hamna i IFK Norrköping. 

Enligt SportExpressens uppgifter vill klubben köpa loss mittfältaren från Bajen. 

IFK Norrköping har varit aktiva på transfermarknaden den senaste tiden. Den senaste veckan har klubben värvat hem målvakten Andreas Vaikla, yttern Christopher Telo och mittfältaren Maic Sema. 

Norrköping vill värva från Hammarby 

Samtidigt har klubben släppt David Mitov Nilsson till Gif Sundsvall, sålt Jordan Larsson till Spartak Moskva för omkring 40 miljoner kronor och även mottagit bud från Arsenal Tula på Simon Thern. Men än så länge har ingen affär mellan den ryska klubben och IFK Norrköping blivit av och Thern är kvar i klubben. 

Nu kan också IFK Norrköping vara på väg att göra ytterligare en värvning. Enligt SportExpressens uppgifter vill klubben köpa loss Hammarbys 21-årige mittfältare Leo Bengtsson. 


FÅ BÄST KOLL: Följ Hammarby – direkt i Messenger 


Missnöjd med speltiden 

Bengtsson är missnöjd med speltiden i Bajen, då han bara gjort fyra inhopp i allsvenskan och resterande tid spelat med Hammarbys samarbetsklubb IK Frej i Superettan.  Norrköping förbereder nu ett bud på mittfältaren och en affär kan bli av inom de närmaste veckorna då klubben ska vara måna om att få in Bengtsson så snabbt som möjligt i lagbygget. 

IFK Norrköping ligger för närvarande på sjunde plats i allsvenskan efter 18 spelade omgångar och gick i torsdags vidare från Eurpa League-kvalets andra omgång då laget slog ut lettiska Liepaja.  I den tredje kvalomgången, som spelas den 8:e och 15 augusti väntar nu israeliska Hapoel Beer-Sheva, som slog ut Kairat Almaty från Kazakstan med sammanlagt 3-1. 


LÄS MER: Hammarbys kritik mot domaren: ”Förstör matchen”