Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missar toppmötet mot IFK Göteborg

Per KarlssonFoto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Rasmus LindkvistFoto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Stormöte borta mot IFK Göteborg. Då tvingas AIK klara sig utan Per Karlsson, som blir borta i ett par veckor, och även Rasmus Lindkvist.

– Han är säkert borta i ett par veckor, säger Rikard Norling.

Efter 2-2-mötet med Malmö FF väntar ett nytt stormöte för AIK på torsdagen borta mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi. AIK tvingas dock klara sig utan två spelare från den senaste matchen: Per Karlsson och Rasmus Lindkvist.

– Vi har Rasmus (Lindkvist) som varit dålig i magen. I övrigt är det inga problem.

Vilka är avskrivna mot IFK Göteborg?

– Jag tror inte att Rasmus kommer att klara av att vara med.

Felix Michel, Robert Lundström och Nabil Bahoui var inte uttagna mot MFF. Finns det en chans att någon är tillbaka i morgon?

– Nej, inte som det ser ut just nu.

Per Karlsson räknas bli borta flera veckor

Status på Per Karlsson?

– Nej, han är borta. ”Pertan” har underkroppsproblematik och kommer att vara borta i några veckor nu. Han är hos medicinska teamet nu och han är säkert borta i några veckor, minst, sedan får vi se. Läkare och fysioterapeuter har ansvaret för honom nu.

Hur resonerar du kring backlinjen i morgon när Per Karlsson är borta?

– Att ”Pertan” kom in och gjorde det bra. Samtidigt har man känt att han troligtvis behöver växeldra under sådan här tät matchning. Tyvärr lyckades jag inte att få till det på rätt sätt men vi har spelare som spelat där tidigare.

– Vi har flera utav dem, Robin Tihi har gjort det jävligt bra generellt både centralt och till höger i försvaret. I övrigt behöver vi lyfta den individuella kvalitén ytterligare i backlinjen.