Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Missar dubbla matcher när man är skadad nu”

Mikael Ishak öser in mål i Polen – nu ska han försöka sänka Hammarby
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Efter fem veckor var Alexander Kacaniklic tillbaka. För mittfältaren har det varit en tuff tid vid sidan - som nu hoppas på en lyckad höst.

– När du är skadad den här säsongen missar du dubbla matcher, säger han.

Alexander Kacaniklic hade inte spelat en match i allsvenskan sedan den femte augusti hemma mot Falkenberg. Men mot Helsingborg var mittfältaren tillbaka i startelvan.

Matchen slutade 2-2 och Kacaniklic blev utbytt efter en timmes spel med en assist på poängkontot.

– Det var skönt att spela och kroppen kändes bra. För min del var det viktigast sedan vill man alltid vinna men det får vi göra på onsdag mot Lech Poznan, säger han.

Poäng på kontot också.

– Ja, det var skönt och Aron (Johannsson) fick göra mål också vilket är kul för honom. Det kändes bra trots resultatet. Jag spelade drygt 60 minuter vilket är lagom, min senaste match var för fem veckor sedan mot Falkenberg så att det var lagom.

Kacaniklic om tuffa tiden

Kacaniklic medger att det varit en tuff tid utanför planen.

– När du är skadad den här säsongen missar du dubbla matcher vilket är tråkigt, i stället för att missa tre matcher missar du sex. Men det är skönt att vara tillbaka.

Hur det blir mot Lech Poznan på onsdag återstår att se.

– Det får vi se, jag jobbar på att spela. Det borde jag kunna, säger han.

Varför lyfter det inte för Bajen i år?

– Det är en bra fråga. Första halvlek rullar vi ut Helsingborg och har många farliga lägen, precis som mot Blåvitt senast, och det borde stått mer än 1-0. HIF gör det okej i andra halvlek. Vi borde kunnat hålla det när vi gjorde 2-1 men spelmässigt finns det bra grejer att ta med sig. Från vårt synsätt är målen vi släpper in för enkla men Helsingborg är säkert jättenöjda med andra målet för det går snabbt.