Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: AXEL SCHMIDT / REUTERS BILDBYRÅNFoto: AXEL SCHMIDT / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: AXEL SCHMIDT / REUTERS BILDBYRÅN

Missade straff – nu kan ÖFK få möta storklubb

Publicerad

Brwa Nouri hade ett jätteläge att skjuta gruppsegern till Östersund.

Då missade ÖFK:s lagkapten en straff – och ÖFK fick bara 1-1 borta mot Hertha Berlin.

Nu riskerar man mardrömsmotstånd i form av Atlético Madrid, RB Leipzig eller CSKA Moskva i slutspelet. 

– Självklart är jag besviken över att jag inte gjorde mål, säger Nouri till Kanal 9. 

Östersund gick in den sista omgången av Europa Leagues gruppspel som ledare av gruppen. Men då Athletic Club besegrade Zorya Luhansk på bortaplan var ÖFK piskade att vinna för att säkra segern i gruppen och på så sätt undvika mardrömsmotstånd i sextondelsfinalen.

Och ÖFK fick ett gyllene läge att göra just det.

Med knapp fem minuter kvar att spela vid ställningen 1-1 föll Ken Sema lätt i straffområdet, varpå domaren pekade på straffpunkten.

– Den är väldigt billig, säger Anders Svensson i Kanal 9:s sändning. 

ÖFK-kaptenen Brwa Nouri stegade fram med möjligheten att skjuta gruppsegern till Jämtland - och missade.

Nouri sköt till vänster om Herthas målvakt Jonathan Klinsmann, son till ikonen Jürgen. Klinsmann sträckte ut hela sin längd och lyckades styra ut bollen.

Östersund missade chansen att vinna gruppen

Bättre läge än så fick inte ÖFK - och matchen slutade 1-1. 

ÖFK slutar på totalt 11 poäng i gruppen, lika många som den spanska storklubben Athletic Club. Athletic vinner dock gruppen då de har plus på Östersund i inbördes möten.

– Vi hade chans att komma etta. Men jag hade tagit att gå vidare som tvåa om de sagt det till mig innan gruppspelet började. Men vi ska zooma ut och vara nöjda, även om det är svårt, säger Brwa Nouri. 

– Man får försöka zooma ut och se att man gjort någonting bra. Men nu är det svårt, fortsätter han. 

I och med andraplatsen i gruppen blir Östersund oseedade i måndagens lottning av sextondelsfinalerna. Där kan ÖFK nu lottas mot storlag som Atlético de Madrid, Lazio, Milan och Arsenal.

– Nu kan vi få det bästa. Det ska bara bli kul med ett utmanande lag, säger Brwa Nouri. 

Potter hyllade Östersund: "Fantastiska"

En stolt Graham Potter var mäkta stolt över sina spelare efter matchen.

– Det är inte så lätt att spela här. Jag tycker att vi visade ett extremt mod och en extrem karaktär. Vi hade lite tur i första halvlek, även om vi hade lite chanser också, säger han i Kanal 9:s studio.

– I andra halvlek var vi riktigt bra, försökte spela vårt spel. Men om vi hade fått deras mål lite senare så...

Potter säger att de stod upp bra mot meriterat motstånd.

– Jag vill hylla mina spelare. Det här är ett Bundesliga-lag och de gör det bra. Mina spelare var fantastiska.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag