Milojevic listar HIF-trion som Malmö FF måste se upp med

Tv: Olsen får frågan om allsvensk comeback
MFF:s tränare Milos Milojevic.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Anders Christiansen ser ut att göra comeback.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Anthony van den Hurk ett av Helsingborgs hot.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Taha Ali ett annat enligt Milojevic.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
HIF:s Lucas Lingman är finsk landslagsman.
Foto: ARMIN DURGUT / AP TT NYHETSBYRÅN

Malmö FF är storfavorit i derbyt hemma mot HIF under måndagskvällen.

Tränaren Milos Milojevic varnar dock för trion Lucas Lingman, Taha Ali och Anthony van den Hurk.

– Det är deras bästa spelare. De sticker ut, säger han.

När HIF tog sig tillbaka till 2019 års allsvenska visade sig laget bli en munsbit för MFF som vann bägge mötena, 1-0 på Olympia och komfortabla 3-0 hemma i Malmö.

Året därpå blev det samma segersiffror i Helsingborg och en övertygande 4-1-viktoria på hemmaplan.

Efter ett år i superettan väntas nu nytt derby när regerande mästarna MFF tar emot jumbon HIF i återstarten efter uppehållet.

– Derby är derby. Vi har respekt för Helsingborg. För oss gäller det att göra en bra prestation med mycket fart och vilja att vinna matchen. Vi måste stoppa deras bästa spelare och deras omställningar. De har ändrat lite med nya tränarna och det är alltid så med nya tränare att man får en effekt. Jag hoppas att de inte får det i morgon, säger Milos Milojevic och skrattar innan han tillägger:

– Jag tycker att vi är ett bättre lag och spelar vi på vår nivå kan vi vinna matchen. Sedan är serien som den är, det finns inga enkla matcher.

”De sticker ut – helt klart deras bästa spelare” 

För MFF:s del gäller det att se upp med mittfältaren Lucas Lingman, yttern Taha Ali och anfallaren Anthony van den Hurk. Det menar Milojevic.

– De har två, tre spelare som är duktiga. De har kvalitet i truppen och vi måste ha kontroll på dem. Vi ska se till att de får anpassa sig efter oss, vårt spel och vår kvalitet. 

Så det är Lingman, Ali och van den Hurk som ni ska stoppa?

– Ja och nej. Det är deras tre bästa spelare, men fotbollen är den idrott som man behöver alla spelare så vi kan inte glömma de andra. Men ja, de andra tre sticker ut och de är helt klart deras bästa spelare.

Långtidsskadade Adi Nalic missar av naturliga skäl mötet med HIF, det gör även Oscar Lewicki som i comebacken mot Hammarby i cupfinalen klev av skadad. I övrigt finns alla tillängliga. 

Därmed hoppas Milojevic få använda sig av kaptenen Anders Christiansen för första gången sedan skadan mot IFK Göteborg för två månader sedan. 

– Vi har saknat honom men hoppas att han är redo nu. 

Tv: 17 mål i superettan i fjol – van den Hurk efter allsvenska avancemanget.