Premium:

Miljonsuccén till Hammarby – spelet bakom övergången

Odilon Kossonou såldes nyligen från Club Brugge till Bayer Leverkusen för närmare 300 miljoner kronor totalt. Därmed fortsätter framgångssagan för den tidigare Hammarby-försvararen. 

Och efter storförsäljningen blev ett nytt miljonregn över Bajen ett faktum. 

SportExpressen kan nu berätta om om hur det gick till när Odilon gick från ifrågasatt i Hammarby till att bli en av 2021-års dyraste övergångar i världen. Bland annat detaljerna om: 

Storbeloppet som trillar in på Hammarbys konto och om hur försäljningsbudgeten nåddes i och med det 

Samtalet från Paolo Maldini 

Storklubbarnas intresse

Hammarbys betydelse för mittbackens utveckling 

Förhandlingarna och mötena 

Chefsscouten och sportchefens firande på Kepsgrillen. Bland mycket annat. 

Varje vecka kommer du med Expressen Premium få en exklusiv inblick bakom kulisserna i de allsvenska klubbarna med Daniel Kristoffersson, Sveriges främste silly-journalist. Vem kommer de att värva, varför kommer de värva honom och hur går det till? ”Disco” har svaren.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.