Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Milan skriver nytt avtal med svenske talangen

Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN
Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Foto: Privat.
Foto: Privat.

Emil Roback lämnade Hammarby för italienska storklubben Milan i augusti förra året. 

Nu belönas anfallaren med ett nytt kontrakt. 

Enligt SportExpressens uppgifter har spelaren skrivit på ett nytt fyraårskontrakt med Milan - något som väntas bli officiellt i dagarna.  

I mitten av augusti sålde Hammarby anfallstalangen Emil Roback, 18, till italienska storklubben AC Milan. Övergångsumman landade på omkring 15 miljoner kronor och kan även öka ytterligare om ett antal prestationsbaserade bonusar uppfylls. 

Hyllades av Zlatan 

Efter bara ett år i klubben har anfallstalangen lovordats för sina insatser och även hyllats av Zlatan Ibrahimovic.  

– Han har fysiska och tekniska färdigheter, han är snabb. Ingen tillfällighet att Milan värvade honom. Jag tror att han permanent kommer spela i seniorlaget i framtiden, sa Zlatan till Corriere dello Sport enligt Fotbolltransfers i början av året. 

Nu har den italienska storklubben förlängt kontraktet med anfallstalangen, som nyligen fyllde 18 år. Istället för ett treårskontrakt sträcker sig kontraktet i fyra år framåt. 

Enligt SportExpressens uppgifter är kontraktet underskrivet och förlängningen blir officiell inom de närmaste dagarna, eventuellt redan under fredagen. Fotbolldirekt rapporterade under onsdagen att en förlängning var på gång.

Nytt fyraårskontrakt 

Roback har främst spelat med Milans Primavera-lag under det gånga året, men har också gjort en del träningsmatcher med A-laget och även tränat med Milans A-trupp. 

– Jag pratade en del med Zlatan. Det är så klart en trygghet för mig att ha honom här nere i klubben, han är svensk och vet ju hur allt funkar. 

– Han vet ju exakt hur det är för mig, han gick igenom allt det här en gång i tiden när han var ung. Han sa till mig att det kommer vara jobbigt i början men att jag måste ha tålamod innan jag kommer in i allt, sa Roback till SportExpressen i höstas när han precis hade skrivit på för klubben.