Mikael Stahre om Blåvitts förlust mot Djurgårdens IF

Blåvitts tränare Mikael Stahre.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
IFK Göteborg fick två straffar emot sig.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

IFK Göteborg föll med 3-0 mot Djurgården. 

Två av målen kom på tveksamt dömda straffar.  

– De var horribla, säger Carl Johansson.

IFK Göteborg stod upp bra borta mot guldjagande Djurgården. Trots det ledde Djurgården med 2-0 i halvtid. Victor Edvardsen gjorde både målen. Det andra kom på straff efter att Haris Radetinac hade knuffat in Carl Johansson i Joel Asoro.

– Jag såg den nu i efterhand. Jag tycker att den är jävligt sjukt. Han puttar in mig … Jag kände det på planen och det stämde när jag tittade nu i efterhand, säger Carl Johansson.

Vad sa domaren? Du var framme och pratade med honom.

– Han sa inget. Han ville inte ta en dialog.

Hur kändes det att få den straffen emot sig?

– Tufft. Jag tycker att vi gjorde det okej i första halvlek. Sedan kom deras mål från ingenstans och att dessutom få den straffen … Jävligt tufft.

I andra halvlek fick Djurgården ytterligare en straff. Domaren Joakim Östling blåste efter att träffat Johan Bångsbos arm – eller så gjorde den inte alls det. Straff blev det hur som helst. Victor Edvardsen förvaltade den också. 3–0.

– Jag stod bredvid. Johan stod med händerna intill kroppen. Man kan inte göra mer än vad han gjorde. Jag tycker att den också är horribel, säger Carl Johansson.

Han fortsätter:

– Det är tufft nog att möta Djurgården borta, bland de tuffaste matcherna på året. När de får två billiga straffar med sig är det inte så lätt. 

Vad känner du om domarinsatsen överlag?

– Jag ska inte stå här och snacka skit om det. Men i dag hade vi domaren emot oss.

Mikael Stahre: ”Då är det nattsvart”

Tränaren Mikael Stahre menar att straffarna kommer under fel perioder i matchen också, och att de ha en reducering i luften vid ställningen 2–0.

– Då blir det 3–0 och det är nattsvart, säger han.

Trots att Djurgården vann med 3–0 menar Mikael Stahre att IFK Göteborgs prestation inte var så svag som siffrorna visar efter lagets andra förlust den här veckan. 

– Troligtvis förlorar vi mot svenska mästarna. Vi möter ett stabilt, välorganiserat lag. Jag kan inte säga att vi gör en dålig insats, men den var inte tillräckligt bra, säger han. 

– Man kan diskutera mjuka straffar och allt det där, men Djurgården är bättre över 90 minuter. Jag kan inte hylla prestationen när vi förlorar med 3-0, men det är inte lika dåligt som resultatet visar. Det är sanningen.

Marcus Berg besviken 

När Marcus Berg kommer ut i den mixade zonen vill han inte diskutera IFK Göteborgs spel eller feldömda straffar, han menar att en 3–0-förlust alltid är en 3–0-förlust och ser fram emot landslagsuppehållet som kommer nu. 

– För mig personligen känns det skönt, det känns som att man behöver ett break. Får försöka hitta tillbaka lite och ta de här sista matcherna och försöka vinna dem och ta oss så högt upp tabellen som möjligt, det är tuffa matcher men vi har någonting och vi måste bygga vidare på det. 

Är det fysiskt eller mentalt som du känner att du behöver ett break?

– Båda delar, så klart. Efter en sådan här match vill man sluta spela fotboll egentligen. Det är skit. Men nu får vi bryta ihop ett tag och sedan komma igen.