Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michel: Vissa spelare gav upp på planen

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Rikard Norling fick sparken från AIK efter en svag inledning av säsongen. 

I en intervju med LT berättar spelaren Felix Michel att flera spelare tappade förtroendet för Norling – och slutade kämpa i vissa situationer. 

– Vissa spelare gav upp på planen, säger Michel till tidningen. 

I ett sms till SportExpressen skriver dock AIK:s sportchef Henrik Jurelius att Michel känner sig missförstådd. 

Efter den tunga derbyförlusten mot Djurgården blev det klart: Rikard Norling sparkas från klubben. 

– Tyvärr har de sportsliga resultaten och den sportsliga utvecklingen under året inte alls varit i nivå med de ambitioner som AIK har vilket gjort detta beslut oundvikligt och nödvändigt, sa AIK:s sportchef Henrik Jurelius i samband med beslutet. 

Men från spelarsidan har det varit locket på – fram till nu. 

Felix Michel berättar i en intervju med LT att flera spelare tappade förtroende för den spelplan Norling hade implementerat till den nuvarande säsongen. 

”Det går gränsen för mig”

– Det är skillnad på att tappa förtroendet helt och ha starka åsikter. Men när åsikterna är så starka att man ger upp på planen, att man struntar i att ta sin man-man-markering för att man tycker på ett annorlunda sätt. Det var så emellanåt, men där går gränsen för mig, säger han till tidningen och forsätter: 

– Det största problemet var hur sårbara vi var bakåt. Det var alldeles för enkelt att straffa oss och det går inte på den här nivån. Man kanske hade kunnat släppa en spelare längre upp i planen så att man är en extra man där bak. Det blev för sårbart, säger Michel och berättar att han fortfarande har förtroende för Norling. 

Känner sig missförstådd

AIK:s sportchef Henrik Jurelius har under tisdagskvällen varit kontakt med Michel som känner sig missförstådd i LT:s artikel och har kontaktat tidningen för en rättelse. 

”Ingen i laget gav upp, varken på eller utanför planen. De slet för att få spelsystemet att fungera, båda under träning och match”, skriver Jurelius i ett sms till SportExpressen. 

Felix Michel anslöt till AIK under den förra sommaren men missade söndagens match mot Djurgården på grund av skada.