Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Michel: ”Jag var väldigt chockad”

Höjdpunkter: AIK-Kalmar
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Rikard Norling stod för ett oväntat drag mot Kalmar när Felix Michel kastades upp i anfallet bredvid Kolbeinn Sightorsson.

Michel, som vanligtvis är mittback eller mittfältare, blev förvånad över beslutet men försökte göra det bästa av uppgiften.

– Jag var väldigt chockad, säger Michel.

AIK åkte på en tung smäll hemma mot Kalmar FF mitt i den allsvenska guldstriden. Laget förlorade med 1-2 efter att gästerna gjort två mål i den första halvleken.

Inför matchen stod Rikard Norling för ett väldigt oväntat drag. Felix Michel som värvades till klubben i somras från AFC Eskilstuna och, som vanligtvis brukar spela som mittback eller mittfältare, kastades upp i anfallet bredvid Kolbeinn Sightorsson.

Felix Michel: ”Det var helt nytt”

Det blev inte ett särskilt lyckat drag. Michel byttes ut i paus mot Henok Goitom - som trots ett reduceringsmål - inte mäktade med att vända matchen.

– Jag är väl inte så nöjd men man ska kanske inte vara för hård mot sig själv när man får ställas in så här, säger Michel efteråt.

Hur var det att slängas in på topp?

– Det är helt nytt. Jag har aldrig spelat som anfallare innan men jag försökte göra det bästa av situationen.

Hur reagerade du när Rikard (Norling) sa att du skulle spela bredvid Sightorsson?

– Jag var väldigt chockad. Samtidigt fungerar jag så att jag försöker ta det så positivt som möjligt och göra det bästa av situationen.

Vad ville han ha ut av dig och Sightorsson som anfallsspar? Hur resonerade han inför matchen med dig?

– Jag tror väl mer att jag har längden och att försöka vinna duellerna. Det var väl något i den stilen tolkade jag det som.

AIK:s lagkapten, Henok Goitom, tog efter matchen Felix Michel i försvar.

– Det var ledarna som tog beslutet om att spela så. Man försöker bara hjälpa till innan matchen. Det är en ovan position för Felix. Man försöker göra allt man kan för att hjälpa honom att spela sitt bästa. Det är samma sak som att sätta mig som wing-back. Jag hade kanske inte gjort det så bra heller. Det är en ovan position, man försöker kriga, man försöker få till det, men det har väl med rotationen att göra och vi försöker få till det. Vi har lyckats bra med det i andra matcher. Ibland blir det som i dag, säger han.

Norling om Michel i anfallet

Rikard Norling fick själv svara på frågan efter matchen:

– Ska jag köra samma harrang som jag gjorde precis? Jag funderar på om jag ska berätta varför eller om jag ska låta luddig och bara låta frågan försvinna bort och så tycker alla att jag sitter och snackar goja sen. Men jag ska försöka ge ett svar. Adu var i Norge och skulle få sitt visum. Så han skulle vila, säger Norling och fortsätter.

– Jag började där. Vem ska spela i balansrollen? Då börjar man fundera. Bilal (Hussein) spelade där mot New York i en träningsmatch. Andra alternativet var att flytta på Sebastian Larsson. Felix har spelat som pocket. När valet faller på Bilal är det naturligt. Låt oss få en stabilitet och sätta Felix där uppe och se hur det ser ut. Vi jobbade med olika scenarier. Beslutet föll på att göra mittfältet så stabilt som möjligt.

Goitom efter förlusten