Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är olyckligt – Jesper är min vän”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Michael Omoh bröt benet på Jesper Nyholm i cupmatchen mellan AIK och Örebro. 

Från omklädningsrummer berättar Örebrospelaren om hur dåligt han mår just nu. 

– Jag känner mig väldigt ledsen just nu, säger han. 

Kvartsfinalmötet i Svenska cupen mellan AIK och Örebro hade knappt pågått i en halvtimme när olyckan var framme. Bollen rullade mot AIK:s straffområde och en jaktsituation uppstod. 

AIK:s Jesper Nyholm gjorde upp med Örebros Michael Omoh om bollen och det slutade med att Nyholm hann före precis, men i samma situation så stämplade Omoh Nyholm över fotleden och Nyholm bröt sitt ben. 

Omoh fick rött kort för stämplingen och när Nyholm bars ut på bår så gick en till synes bedrövad Omoh med honom ut från planen. 

Omohs första ord om händelsen

Från Örebros omklädningsrum inne på Friends arena berättar Omoh att han spenderade de följande 45 minuterna med Nyholm och läkarteamet. 

– Jag var med honom hela tiden innan ambulansen kom. Jag var med Jesper tills de åkte i väg till sjukhuset och försökte hjälpa läkaren och stötta honom på alla sätt jag kunde, säger han.  

Sa du något till honom?

– Jag försökte lugna ner honom. För han led av svåra, svåra smärtor. Så jag försökte bara prata med honom och be om ursäkt. Jag sa att jag inte ville skada honom. Sen efter att han åkte till sjukhuset så gick jag tillbaka till omklädningsrummet där jag sitter nu. 

Omoh: "Ville inte att det skulle hända"

Hur upplevde du situationen? 

– I sista sekunden märkte jag att Jesper skulle hinna dit först. Och jag hoppades då att jag skulle kunna blockera bollen, men han sparkade bollen och sparkade in under min fot. Så jag gick inte efter hans ben eller något sånt, utan jag ville blockera och när han sparkade i väg bollen i samma rörelse sparkade han under min fot. Det var det som hände. Jag försökte inte få honom skadad, säger Omoh.

Han säger att han omedelbart insåg att skadan var allvarlig.

– Ja, jag hörde på ljudet att hans fot bröts. Då tappade jag det, säger Omoh.

– Jag ville inte att det här skulle hända. Det är olyckligt, Jesper är min vän utanför fotbollen. Jag mår inte så bra just nu, jag har aldrig brutit benen på någon annan förut. Så jag känner mig väldigt ledsen just nu. 

Nigerianen säger att han kommer att åka tillbaka till Stockholm  för att besöka Nyholm.

– Jag kommer att försöka ordna så att jag kan komma hit, kanske i övermorgon, säger Omoh.

Matchen slutade med 2-0-seger för AIK. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!