Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURESFoto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
 Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

”Det är olyckligt – Jesper är min vän”

Publicerad

Michael Omoh bröt benet på Jesper Nyholm i cupmatchen mellan AIK och Örebro. 

Från omklädningsrummer berättar Örebrospelaren om hur dåligt han mår just nu. 

– Jag känner mig väldigt ledsen just nu, säger han. 

Kvartsfinalmötet i Svenska cupen mellan AIK och Örebro hade knappt pågått i en halvtimme när olyckan var framme. Bollen rullade mot AIK:s straffområde och en jaktsituation uppstod. 

AIK:s Jesper Nyholm gjorde upp med Örebros Michael Omoh om bollen och det slutade med att Nyholm hann före precis, men i samma situation så stämplade Omoh Nyholm över fotleden och Nyholm bröt sitt ben. 

Omoh fick rött kort för stämplingen och när Nyholm bars ut på bår så gick en till synes bedrövad Omoh med honom ut från planen. 

Omohs första ord om händelsen

Från Örebros omklädningsrum inne på Friends arena berättar Omoh att han spenderade de följande 45 minuterna med Nyholm och läkarteamet. 

– Jag var med honom hela tiden innan ambulansen kom. Jag var med Jesper tills de åkte i väg till sjukhuset och försökte hjälpa läkaren och stötta honom på alla sätt jag kunde, säger han.  

Sa du något till honom?

– Jag försökte lugna ner honom. För han led av svåra, svåra smärtor. Så jag försökte bara prata med honom och be om ursäkt. Jag sa att jag inte ville skada honom. Sen efter att han åkte till sjukhuset så gick jag tillbaka till omklädningsrummet där jag sitter nu. 

Omoh: "Ville inte att det skulle hända"

Hur upplevde du situationen? 

– I sista sekunden märkte jag att Jesper skulle hinna dit först. Och jag hoppades då att jag skulle kunna blockera bollen, men han sparkade bollen och sparkade in under min fot. Så jag gick inte efter hans ben eller något sånt, utan jag ville blockera och när han sparkade i väg bollen i samma rörelse sparkade han under min fot. Det var det som hände. Jag försökte inte få honom skadad, säger Omoh.

Han säger att han omedelbart insåg att skadan var allvarlig.

– Ja, jag hörde på ljudet att hans fot bröts. Då tappade jag det, säger Omoh.

– Jag ville inte att det här skulle hända. Det är olyckligt, Jesper är min vän utanför fotbollen. Jag mår inte så bra just nu, jag har aldrig brutit benen på någon annan förut. Så jag känner mig väldigt ledsen just nu. 

Nigerianen säger att han kommer att åka tillbaka till Stockholm  för att besöka Nyholm.

– Jag kommer att försöka ordna så att jag kan komma hit, kanske i övermorgon, säger Omoh.

Matchen slutade med 2-0-seger för AIK. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag