Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF:s plan: Köpa loss succélånet Rantie

I helgen kommer Tokelo Ranties agent för att förhandla med Malmö, som har en option om att få köpa loss honom: "Det är min dröm att det ska bli så", säger succéanfallaren. Foto: Avdo Bilkanovic

MALMÖ. Storsuccé och titeljagande Malmö FF:s bästa anfallare.

Nu drömmer Tokelo Rantie, 22, om två jackpottar på söndag - SM-guld och att köpas loss av MFF.

- Min agent kommer hit i helgen för att förhandla, förhoppningsvis löser det sig då, säger Rantie till Kvällsposten.

Mot Djurgården i fredags låg Tokelo Rantie med framspelningar till två mål bakom Malmö FF:s 3-1-seger.

Och efter bara drygt två månader i klubben är sydafrikanen fansens stora älskling och på väg att föra klubben mot SM-guld.

Något han själv älskar.

- Jag blir så lycklig varje gång jag springer ut på vår hemmaarena och hör fansen sjung fram oss. Det är en stor känsla, säger Rantie.

"Det ultimata scenariot""

Supergenombrottet i allsvenskan och den omedelbara succén har fått MFF att agera.

I dag är Tokelo Rantie i Malmö på ett lån från akademin Stars of Africa. Avtalet löper över hela nästa säsong och MFF har en option att köpa loss Rantie.

Något man efter höstens framgångar har bestämt sig för att göra så snabbt som möjligt.

- Det är min dröm att det ska bli så, säger Rantie som avslöjar att han tror och hoppas på en snabb affär. Och att han på söndag gärna firar både ett SM-guld och att han till 100 procent är Malmö FF:s spelare.

- Det vore det ultimata scenariot.

Hyllar sina lagkamrater

Vad tror du om era chanser att vinna SM-guld?

- Vi har goda möjligheter att uppnå något riktigt stor. Vi har ett bra självförtroende just nu och känner oss starka efter fyra raka segrar. De andra lagen är inte i lika bra trender, säger Tokelo Rantie som tillägnar sina egna framgångar till lagkamraterna.

- Det är de som ska ha all credit. Jag har lärt mig vårt spelsätt men de låter mig också ha min frihet att spela mitt spel och det är enbart tack vare dem som jag har lyckats nå en bra standard.

Är du förvånad över hur snabbt du har börjat göra skillnad i allsvenskan?

- Jag visste att jag hade stora möjligheter att göra bra i från mig. Men det hade inte gått utan den hjälp jag fått från mina lagkamrater. De har hjälpt mig och jag trivs väldigt bra med att vara här, jag kunde inte ha varit lyckligare, säger Tokelo Rantie som bara har en sak att klaga på.

Inte vant sig vid kylan

- När jag var i Hässleholm var det sommar. Nu är det kallt på ett sätt jag aldrig varit med om. Jag måste anpassa mig helt enkelt, det ska nog gå bra.

Om Rantie anpassar sig lika snabbt till kylan som han gjort till spelet på planen så lär han lira i bar överkropp mot AIK i säsongsavslutningen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!