Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MFF:s pik mot Real Madrid efter historiska förlusten

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: YOAN VALAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Real Madrid påminde om storsegern med 8-0.

Nu går Malmö FF till motangrepp på Twitter och lyfter fram den misslyckade satsningen på Super League.

Cristiano Ronaldo och Karim Benzema hade show på hemmaplan när ett redan avsågat och något reservbetonat Malmö FF kom på besök i Champions League-spelets sista omgång. Johan Wiland hade en tung kväll i det svenska lagets mål där det rasslade i nätet gång efter gång. Ronaldo satte fyra, Benzema gjorde tre och Mateo Kovacic ett när den spanska storklubben vann med 8-0. Siffrorna tangerade det som Liverpool gjort mot Besiktas 2007 och som dittills varit turneringens största seger.

– Vi är ett mini-putteland mot de här stora lagen. Jag kastade in ett par bollar. Men det är klart – släpper man åtta är ett par bollar ingenting. Men jag gjorde ett par misstag i dag som kostade dyrt, sa en besviken Johan Wiland efter förlusten.

– Det här var vidrigt. Inte alls en bra match, fyllde anfallaren Nikola Djurdjic på.

Påminde om storsegern

I går, den 8 december, var det exakt sju år sedan Real Madrids storseger och klubben uppmärksammade därför matchen genom att på Twitter lägga upp ett klipp med höjdpunkter.

Nu har Malmö FF svarat genom att skicka en syrlig pik i riktning mot Real Madrig:

”Tack för att ni taggade oss. Hur går det för er med den där Super League?”, skriver klubben i ett inlägg som på fredagseftermiddagen gillats av över 90 000 personer.

https://twitter.com/Malmo_FF/status/1601141807597092865

Malmö FF:s svar kan ses som både en pik och ett inlägg i debatten om viljan att skapa en europeisk superliga för tolv av de största klubbarna. Real Madrids president Florentino Perez var en av de starkast drivande krafterna bakom projektet som presenterades våren 2021 men skrotades, åtminstone tillfälligt, redan efter ett par dagar då det fått hård kritik från fotbollssupportrar runtom i Europa.”Man blev lite av en trendsättare”

Franz Brorsson om livet i nya klubben på Cypern