MFF-trion i farozonen: ”Nästan sängläge”

Martin Olsson missade matchen mot Sundsvall.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Det gjorde även Joseph Ceesay.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Moustafa Zeidan klev av skadad.
Foto: JOE MILLER / AVALON / STELLA PICTURES/JOE MILLER / AVALON AVALON

När Malmö FF besegrade Sundsvall under söndagen saknades Martin Olsson och Joseph Ceesay medan Moustafa Zeidan utgick skadad.

Nu är det ovisst kring trion inför Sivasspor på torsdag.

– Olsson är nästan i sängläge för att inte riva i såret, säger tränaren Andreas Georgson.

– Jag siktar på torsdag, men vi får se, konstaterar Zeidan. 

På torsdag tar Malmö FF emot turkiska cupmästarna Sivasspor i Europa League-playoffet. Frågan då är om laget kommer att tvingas klara sig utan landslagets Martin Olsson samt succévärvningarna Joseph Ceesay och Moustafa Zeidan. 

Den sistnämnde var den enda som kom till spel mot Sundsvall under söndagen, men efter 62 minuter var det färdigspelat för assistkungen (framspelningen till 1-0-målet i 3-1-viktorian var åttonde assisten för säsongen) som haltade ut med ljumskbesvär. 

Han vågar själv inte lova spel mot turkarna på torsdag.

– Jag vet faktiskt inte. Vi får avvakta och se, men jag måste sikta på torsdag. Inget har ju gått av eller så, men vi får se hur det utvecklar sig. Det gäller att ta det lugnt, inte stressa, konstaterar mittfältaren. 

Andreas Georgson hoppas att sommarvärvningen från Sirius kan spela på torsdag. 

– Jag är en optimist, så jag tror inte att det är så allvarligt. 

Olsson hemma i helgen 

MFF-tränaren hade dagen innan matchen mot Sundsvall meddelat att Martin Olsson var indisponibel i allsvenska mötet efter det rejäla köttsåret som han åkte på mot Dudelange. Georgson berättade då också att vänsterbacken går en kamp mot klockan för att hinna bli spelklar mot Sivasspor. 

Landslagsbacken har fått ta det mycket lugnt i helgen. 

– Vi får se hur skarpt läkkött han har. Såret behöver bli hårt nog för att kunna sparka till bollen. Tyvärr var det ju hans vänsterfot också... Det är nästan sängläge på honom nu i några dagar för att inte riva i såret. 

Det låter som att det kan bli tufft att hinna bli fit till torsdag?

– Han har fått vara hemma lördag och söndag, sedan ska vi se honom i morgon (måndag) igen så får vi se hur det ser ut då. 

”Hoppas att Ceesay är redo” 

Den tredje spelaren vars läge inför torsdag är oklart är Joseph Ceesay, succémannen från bortamötet med Dudelange där han två gånger om sprintade ifrån sina försvarare och serverade Mohamed Buya Turay och Ola Toivonen till varsitt mål i 2-2-matchen. 

Mot Sundsvall satt Ceesay på läktaren.

– Det är inget större än att han är lite sliten i baksidan. Vi ville inte riskera något. Han har kommit från en försäsong (med polska Lechia Gdansk) och spelat mycket hos oss direkt. En typisk försiktighetsåtgärd för nya spelare på sommaren som vi lärt oss av tidigare erfarenheter. 

Är han med på måndagens träning?

– Det återstår att se, han kommer säkert vara med i någon form och vi hoppas att han redo på torsdag.

Hoppas? Han är inte hundra procent till dess?

– Jag hoppas att alla typ 27 spelare i truppen är redo på torsdag, det kan hända mycket till dess. 

Tv: Abrupt slut i Champions League för MFF – jämför med 2017