MFF-supportrarna visade sitt stöd för laget efter förlusten mot BK Häcken

Ett par hundra MFF-supportrar hade samlats på lagets träning efter lagets tunga period.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Tre raka förluster och tre dagar till cupfinalen.

Då slöt supportrarna upp för att visa sitt stöd till Malmö FF.

– Det fina här är att MFF-familjen väljer att gå hit 24 timmar senare och stötta, säger sportchef Andreas Georgson.

Efter gårdagens förlust mot BK Häcken tog Malmö FF:s ledarstab beslutet att samla truppen under måndagen och det blev en lugn träning på kvällen. Då tog supportrarna tillfället i akt att visa sitt stöd.

Ett par hundra MFF-supportrar hade samlats runt gräsplanen precis bredvid Eleda Stadion.

– Detta är ju coolt. Frustrationen är helt rimlig och märkbar i går på hela stadion, att se att vi inte riktigt får till den där forceringen i slutet gör ont och det gör det på dem också, säger klubbens sportchef Andreas Georgson som minglade runt planen och pratade med fansen.

Så var stämningen i gruppen

När spelarna gick den korta biten från omklädningsrummet till planen stämde supportrarna upp i sång och brände av några bengaler. Innan träningen drog i gång gick spelarna runt och applåderade de som tagit sig till dit.

Bengaler och sång mötte MFF under måndagsträningen.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Supportrarna samlades framför ståplatsingången och gick i samlad trupp till träningsplanen.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
På torsdag är det dags för cupfinalen mellan Malmö FF och Hammarby på Tele 2 arena.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

– Det fina här är att MFF-familjen väljer att gå hit 24 timmar senare och stötta och visa att ”vi här bakom er”. Det är vad man behöver. Älska mig som mest när jag förtjänar det som minst, säger Georgson.

Gårdagens förlust var den tredje raka för laget. Något som inte hänt sedan våren 2018. Och innan kvällens träning hade laget en samling för att prata igenom gårdagens match.

– Det är en harmonisk grupp, men det blir lite tystare, man är mer fokuserad. Men det är en grupp som är väldigt bra att ha att göra med, som bryr sig om varandra. De lider ju, men känslan är att det finns en jäkla revanschlust och ge oss lite tid att komma ihop och samla styrkorna så ska vi fan upp på hästen igen, säger Georgson.

Christiansen fortsatt ett frågetecken

Efter tio spelade matcher ligger MFF på en sjunde plats i tabellen, fem poäng bakom serieledarna Hammarby – som dessutom har en match mindre.

Men Georgson är inte det minsta stressad över situationen.

– Det är kort tålamod överlag, att ”nej, det här funkar inte ut med det och in med något nytt”. Jag vet att det inte är lösningen, utan kontinuitet och hårt arbete i en riktning är det som ger reslutat över tid. Vi sitter ihop och tror på det vi gör, säger han.

Anders Christiansen har saknats länge för MFF och under måndagen tränade han vid sidan om, utan boll. Oscar Lewicki var däremot tillbaka i träning med laget medan gårdagens startelva bara var ute och körde lugnt i 30 minuter.Tv: ”Du får fråga dem – de kanske blåser mig”