MFF-stjärnorna tror fortsatt på Europa

Jo Inge Berget var kritisk till lagets prestation efter matchen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Hugo Larsson och Dennis Hadzikadunic deppar efter poängtappet mot Hammarby.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF har jagat Europaplatsen de senaste matcherna – och får fortsätta med det efter lördagens förlust.

Men spelarna har ännu inte gett upp.

– Vi kommer jaga varje match och det handlar om att vinna varje match som är kvar, säger Anders Christiansen.

För tredje gången den här säsongen spelade Malmö FF oavgjort och 0–0 mot Hammarby. 

Den här gången betydde det missad chans att passera Stockholmslaget i tabellen och överta den sista Europaplatsen. I stället är tredjeplacerade Bajen fortsatt två pinnar före MFF.

– Det är inte bra nog. Vi behövde vinna och det gjorde vi inte. Vi tappar visserligen inget till Hammarby, men vi hade kunnat sätta oss i en riktigt bra sits och det klarade vi inte. Då blir det jobbiga matcher kvar och ännu svårare att nå toppen, säger trotjänaren Jo Inge Berget.

Siktet inställt på Europa

Att det inte blir ett tredje raka SM-guld verkar Berget beredd på. I stället är det en säkrad Europaplats som är största prioritet. 

Med sex omgångar kvar är det alltså Hammarby som har den sista platsen. Berget tror att chanserna till Europa nästa säsong finns för sitt MFF.

– Det är inte så många poäng som skiljer mellan oss som kämpar om den platsen. Men det hade sett bättre ut om vi vunnit, det vet vi. 

Luften ur?

– Det tror jag inte och det hoppas jag inte. Vi har fortfarande chansen att komma dit. Det är inte dit vi vill, för vi vill ju egentligen vinna... men det är en chans att komma topp tre och få spela Europa nästa år. Det är det vi jobbar för.

Christiansen gjorde comeback

Lagkapten Anders Christiansen gjorde comeback mot Hammarby efter ett par matcher skadefrånvaro. Han var inte nöjd med resultatet – men har fortsatt siktet inställt på tredjeplatsen.

– Vår ambition är så klart topp tre. Det är det vi går efter. Vi har förlorat två poäng nu och har en match mindre där det är ”status quo”. Vi kommer jaga varje match och det handlar om att vinna varje match som är kvar, säger han.

Anders Christiansen var tillbaka efter muskelskadan han ådrog sig mot IFK Norrköping.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det blev drygt 20 minuter för honom på plan och hur mycket kroppen håller för i kommande matcher återstår att se.

– Jag ska göra allt för att spela de sista matcherna, om det är tio minuter, 20 eller 90, det får vi se. Men bara vara en del i de sista matcherna är otroligt viktigt, säger Christiansen.