Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF-sprickan - Norling eller Ågren ska bort

MFF:s sportchef Per Ågren och tränaren Rikard Norling kommer inte överens. Nu kan SPORT-Expressen avslöja att en av dem försvinner. Foto: Lasse Svensson

Maktkampen i Malmö FF mellan Rikard Norling och sportchefen Per Ågren går vidare - i veckan hade spelarrådet ett möte med styrelsen där man uttryckte sitt fulla stöd för tränaren.

Enligt SPORT-Expressens källor blev styrelsens besked till spelarna att någon av huvudpersonerna kommer att lämna klubben till nästa säsong.

– Vi hade ett möte där vi sa att vi ville ha kvar Rikard, säger MFF:s mittback Pontus Jansson.

KAMPEN MELLAN NORLING OCH åGREN - DETTA HAR HÄNT

NORLING MISSNÖJD

Malmös tränare Rikard Norling uppges vara missnöjd med budgetarbetet och nedskärningarna i klubben. "Vi har olika infallsvinklar och därför finns det punkter vi inte är överens på", säger vd:n Per Nilsson.

KRITIK EFTER GULDMISSEN

Rikard Norling och Malmö FF förlorar det allsvenska guldet till Elfsborg. Det blir förlust mot AIK med 2-0. Efter matchen kritiserar flertalet spelare klubbens ledning och avsaknaden av nyförvärv efter att Mathias Ranégie och Jimmy Durmaz lämnade under sommaren.

På VÄG BORT

SPORT-Expressen avslöjar att Norling är på väg bort från Malmö FF. Malmö FF:s klubbledning ska ha diskuterat huruvida Norling är rätt person att träna MFF.

FÅR SPELARNAS STÖD

Rikard Norling bekräftar för sina spelare att hans framtid i klubben är osäker. Spelarna ställer sig bakom Norling för att sätta press på styrelsen.

Det var för två veckor sedan som det kom fram att det pågår en maktkamp i Malmö FF, mellan tränaren Rikard Norling och sportchefen Per Ågren.

SPORT-Expressen har under den gångna veckan avslöjat att Rikard Norling riskerar att få sparken efter meningsskiljaktigheter mellan honom och den sportsliga ledningen med Per Ågren i spetsen.

Under ett krismöte i dagarna, där spelarrådet träffade MFF:s högsta ledning, bekräftade klubbens styrelse för spelarna att det råder en spricka mellan Norling och Ågren.

Inget beslut taget

Samtidigt som MFF:s spelarråd uttryckte sitt hundraprocentiga stöd för Rikard Norling, blev beskedet från ordförande Håkan Jeppson att inget beslut är taget i nuläget och att det kan bli Norling som får lämna klubben.

Om så blir fallet skulle MFF:s styrelse gå emot spelartruppen.

Spelarna uttryckte sitt enhetliga stöd för sin tränare under mötet.

– Vi hade ett möte i veckan, men vad vi sa, det behåller vi för oss själva, säger MFF:s Pontus Jansson.

Men ni spelare har uttryckt ert hundraprocentiga stöd för Rikard Norling?

– Ja, vi vill ha Rikard kvar. Han har bidragit med väldigt mycket till den här klubben, säger Jansson.

Norling tittar på alternativ

Men vill ni då att Per Ågren ska bort?

– Jag gillar Per med och hoppas att klubben hittar en lösning där båda kan vara kvar.

Men SPORT-Expressens källor vittnar om att styrelsen var tydlig på mötet i veckan.

Beskedet till spelarna var att någon av Norling och Ågren kommer att lämna klubben till nästa säsong.

– Vi fick reda på att det är en spricka mellan de båda och att någon kommer att lämna klubben. Vi i spelartruppen uttryckte dock hela vårt stöd till Rikard, säger en annan spelare i MFF:s trupp, som vill vara anonym.

Norling ska dock vara så osäker på att han får vara kvar att han bett sina agenter att titta på ytterligare alternativ till honom.

Hans absoluta prioritet ska dock vara att stanna kvar och leda Malmö FF.

SPORT-Expressen har sökt Per Ågren, Rikard Norling och ordföranden Håkan Jeppsson för en kommentar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!