Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF nära att värva hem Ola Toivonen

Ola Toivonens första pressträff i Melbourne.
Ola Toivonen i landslagsdressen.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Ola Toivonen i vintras.
Foto: ZUMA PRESS/IBL

Malmö FF är nära att värva hem Ola Toivonen.

Enligt uppgifter till SportExpressen har anfallaren meddelat att han vill återvända till MFF – och parterna har förhandlat under en tid och är i princip överens om ett avtal.

Inget är helt klart eller påskrivet, men allt talar för att Toivonen spelar i Malmö FF under 2020.

Ola Toivonen har varit ryktenas man under en längre tid och han har kopplats ihop med alla Stockholmsklubbar i allsvenskan den senaste tiden. Dessutom har det ryktats om Malmö FF, även om det hetaste spåret har varit att han velat bo i Stockholm när han väl flyttar hem efter utlandskarriären.

Men enligt SportExpressens uppgifter talar nu allt för att Toivonen återvänder till Malmö FF. Klubben han representerade mellan 2007 och 2009. Enligt flera av varandra oberoende källor har Toivonen och sportchefen Daniel Andersson fört samtal under en längre tid och ska vara i princip överens om ett avtal.

Förutsatt att allsvenskan drar i gång och att inget oförutsett händer så värvas Ola Toivonen hem till MFF under sommaren, även om det kan dröja ytterligare ett par veckor eller till och med en dryg månad innan han presenteras officiellt.

Sportchefen måste få godkännande

Corona-krisen har försvårat vissa saker och sportchefen Daniel Andersson måste ha ett godkännande från styrelsen, innan allt blir helt klart.

33-årige Ola Toivonen skrev på för Melbourne Victory i Australien under 2018 och har sedan dess representerat klubben. Han har öppnat för en återkomst till allsvenskan då det sedan en tid tillbaka stått klart att han lämnar Australien och Melbourne.

I Malmö FF är han tänkt att få rollen som nummer tio och bilda anfall med en annan MFF-återvändare, Isaac Kiese-Thelin.

Det är fortfarande oklart när allsvenskan kommer att dra igång och trots att ingen lösning nåddes mellan Svenska fotbollförbundet och Folkhälsomyndigheten under fredagens möte, står målet om en allsvenska start den 14 juni fast.