Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”MFF kommer inte ställa korpenspelare på planen”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö FF har dragits med stora problem inför den allsvenska återstarten då laget haft en utbredd coronasmitta inom laget.

Samtidigt förbereder sig Hammarby för att MFF formerar ett starkt manskap.

– MFF kommer inte ställa korpenspelare på planen, säger Stefan Billborn.

Det var i veckan som SportExpressen kunde berätta att coronaviruset tagit ett järngrepp om Malmö FF inför den allsvenska återstarten. 

Smittan har varit utbredd inom laget efter att man säkrat SM-guldet mot Sirius och i tisdags saknades ett stort antal spelare på träningen.

– Det är nog maximalt sju-åtta spelare från A-truppen som ska träna på tisdag, sa en källa i klubben till SportExpressen i i måndags.

Kort efter nyheten gick Malmö FF själva ut med att klubben drabbats av ytterligare fall av covid-19 i herrlaget. På söndag ställs svenska mästarna mot Hammarby på Tele 2 och Bajen är fullt inställda på en tuff match trots coronasituationen hos motståndarna.

”Kommer bli tufft”

– Det kommer att bli en tuff match oavsett vad folk tror. Av tradition brukar matcherna, mot lag som redan vunnit serien, inte bli en ”promenad i parken”-match. Oavsett om MFF haft corona i laget så har de allsvenskans överlägset bästa trupp och de kommer inte att ställa korpenspelare på planen. Malmö kommer ha ett bra lag så matchen blir jättetuff. Jag är rätt övertygad om att vi måste upp i hundraprocent för att ha en chans att vinna matchen, säger Stefan Billborn inför mötet.

Hur ser du på MFF coronasituation? De har haft en omfattande smitta i veckan och många riskerar att missa matchen.

– Man får först se vilket lag MFF ställer upp med innan man ska sia om det. Spelarna har kanske inte haft många träningar i kroppen men man kan ha corona utan att uppvisa symptom. Jag vet inte vad de har för fysisk status men vi förbereder oss som att vi ska möta ett starkt Malmö FF och de är trots allt bäst i Sverige. 

Fortsatt chans till Europa

– Vi förbereder oss på det sedan får vi se vilket lag MFF har. Vi får se om de ställer upp med massa juniorer och vad det egentligen är. Oavsett om de ställer upp med juniorer i eller ett a-lag så är det ett starkt lag, de spelar i Malmö vilket betyder att de är bra.

Hammarby ligger sexa på 40 poäng, fyra pinnar upp till trean BK Häcken. Billborn menar att man måste vinna för att fortfarande ha chans på Europa.

– Det lever fortfarande, en trepoängare mot MFF är livsviktig i kampen om Europaplatserna men så har det varit hela tiden. Men ska vi vara med måste vi vinna matchen, konstaterar Hammarbytränaren.