Malmö FF förlorade för tredje matchen i rad

Malmö FF förlorade hemma mot BK Häcken.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF har det tungt.

Efter 0-2 mot AIK och hela 0-4 mot Djurgården blev det nu åter förlust för de regerande mästarna, detta då Häcken vann på Stadion med 2-1. 

Alexander Jeremejeff var segerorganisatör med ett mål och en assist för gästerna som nu toppar allsvenskan ihop med Hammarby.

– Jag ska inte stå här och definiera vad en kris är, men tre raka matcher är totalt oacceptabelt, säger Sören Rieks.

Det blev ingen upprättelse efter dubbla smällarna i Stockholm mot AIK och Djurgården.

Malmö FF misslyckades nu hemma på Stadion att ta en efterlängtad trepoängare. I stället lämnade gästerna Häcken med segern. 

För i upptakten av den andra halvleken slog den notoriske målskytten och ex-MFF:aren Alexander Jeremejeff till.

En blixtsnabb kontring förvaltades där Oscar Uddenäs hittade fram till en fristående Jeremejeff som inte gjorde något misstag när han kom ensam med Ismael Diawara. 

Efter timmen spelad kom också 2-0 för Häcken, detta kort efter att Diawara svarat för en smått osannolik räddning på Uddenäs avslut från nära håll. 

Nu kunde alltså inte MFF:s andrekeeper i Johan Dahlins frånvaro stå emot när Jeremejeff hittade fram till Gustav Berggren som var iskall i avslutet inne i straffområdet. Frågetecken för Lasse Nielsens försvarsspel i situationen, däremot. Dansken lite väl vek i duellen med Berggren.

Häcken upp i delad serieledning 

I den 77:e minuten var det dock Nielsen som nickade fram inhopparen Malik Abubakari till dennes reducering. Ghananen tryckte från nära håll in bollen och nytt MFF-hopp tändes. 

Men det blev aldrig någon kvittering för MFF och det innebär att det är första gången sedan 2018 som laget förlorat tre allsvenska matcher på raken. Milos Milojevic manskap har fyra poäng upp till serieledning – och då har de dessutom en match mer spelad än toppduon Hammarby och Häcken.

För ja, Häckens fina vår fortsätter. 20 poäng på nio matcher är ett faktum. Bara bättre målskillnad gör att Bajen toppar tabellen före det gulsvarta laget från Hisingen. 

MFF buades ut av hemmapubliken efter matchen. 

– Tre förluster är inte acceptabelt. De har helt rätt. Vi får ta det och vi tycker synd om dem för de står upp i 90 minuter och sjunger och så kan vi inte betala tillbaka, säger Isaac Kiese Thelin.

Tv: Toivonen listar sina tre bästa fotbollsminnen: