MFF bryter tystnaden - med ett öppet brev

Publicerad

Det råder kaos i Malmö FF:s sportsliga ledning.

Samtidigt skakas klubben av hot.

Nu bryter MFF tystnaden på sin hemsida - genom att inte säga något alls.

"Så fort vi har något klart kommer vi att berätta det. Fram till dess hoppas vi att ni respekterar att vi inte kan säga mer än så här." skriver man i ett öppet brev på sin hemsida.

Malmö FF slutade på tredjeplats i allsvenskan 2012.

Men efterspelet till säsongen har endast handlat om kaoset i klubben.

Sprickan mellan sportchefen Per Ågren och tränaren Rikard Norling har växt sig allt större och häromdagen avslöjade fotbollskanalen.se att klubben har bestämt sig för att göra sig av med Norling.

I torsdagens tidning kunde SPORT-Expressen även berätta att tre ledande personer i föreningen lever under dödshot. Via hotbrev har Per Ågren, vd:n Per Nilsson och ordföranden Håkan Jeppsson uppmanats att avgå - senast fredag.

"Många har sagt för mycket"

Klubben har inte velat kommentera den senaste tidens händelser, men nu bryter man tystnaden - genom att publicera ett öppet brev på sin hemsida.

Under rubriken "Vi hör och ser er, men kan inte prata.", skriver man bland annat:

"Direkt efter varje säsong inleder vi arbetet med att se hur vi ska göra för att föra MFF framåt. I det arbetet är det viktigt att inga dörrar är stängda och alla vägar får prövas. Under den processen vill vi – med största respekt för alla som på något sätt skulle kunna bli påverkade, inte minst familjer och anhöriga – inte prata om var vi är eller hur tankarna för går dagen. Samtidigt har det alltid varit vår policy att prata först då vi har något att säga." skriver man och fortsätter:

"Vi menar att det bara minskar vår handlingsfrihet och försämrar för klubben om vi kommenterar innan något är klart. Dessutom riskerar människor att fara illa om vi bidrar till spekulationer. I ljuset av det kan vi konstatera att allt för många redan sagt allt för mycket. Vi kan aldrig acceptera att enskilda personer ska utsättas för den typ av förföljelse som vi sett de senaste dagarna. Det är lågt och ovärdigt vår förening."

Brevet är signerat med "Malmö Fotbollförening".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag