MFF-beskedet: ”Han är redo – känns skitbra”

Anderas Georgson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
MFF-nyförvärvet Emmanuel Lomotey.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Emmanuel Lomotey är spelklar för MFF i torsdagens Europa League-playoff mot Sivasspor.

Ghananens arbetstillstånd är nu i sin ordning, meddelar Andreas Georgson.

– Han är redo, det känns skitbra, säger tränaren. 

Den 9 augusti presenterades Emmanuel Lomotey för Malmö FF.

Nu, åtta dagar senare, är ghananen spelklar. Arbetstillståndet är i sin ordning och det gör att den defensiva mittfältaren kan debutera mot Sivasspor under torsdagens Europa League-playoff. 

– Vår redan breda och spetsiga trupp blir ännu spetsigare. Han har hunnit köra tre pass med truppen och även två individuella pass, så han är fullt uttagningbar. 

Kan han kliva in direkt i elvan?

– Det får du inte redo på förrän klockan 18 i morgon, säger Georgson och ler.

Men det är inte uteslutet?

– Nej, absolut inte. Sedan ska man alltid ha respekt för att det kan ta tid att komma in som ny och hitta rätt. Det är främst Erdal (Rakip) som vi använt i positionen som sexa och hans trend där är väldigt fin. Men Emmanuel kommer att kunna tillföra direkt och jag tror att han kommer spela matcher ganska snabbt, men det innebär inte att han spelar alla matcher och alla minuter för att det är en väldigt bra trupp han kommer in i. 

Hur har han kommit in i truppen? 

– Det känns bra, han har tävlat för fullt på träningarna. Han är en rätt lugn och lågmäld kille så det är inte så att han väljer musik i omklädningsrummet, men han har hittat sin plats och den verkar han trygg med. 

Sören Rieks missar mötet på grund av en vridning av ryggen medan Joseph Ceesay och Moustafa Zeidan som var osäkra kort nu är tillgängliga mot Sivasspor.

Däremot går Martin Olsson fortsatt en kamp mot klockan. Trots att vänsterbacken inte medverkade på onsdagens träning ger Georgson inte upp helt ännu. 

– Han har det såret som ska läka. Jag vill inte bedöma hur stora chanser han har till spel i morgon. 

Tv: Nya livet efter MFF för Magnus Pehrsson