Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

"Mesta av intresset kommer från Sverige"

Publicerad
Uppdaterad
I fredags gjorde han sin sista träning med AIK.
Nu letar engelsmannen Kenny Pavey efter en ny klubb - och mycket talar för att mittfältaren stannar i Sverige.
- Det mesta av intresset kommer från Sverige, både från allsvenskan och superettan, säger han till FotbollsExpressen.se.
Den 16 oktober tog Kenny Pavey farväl av Råsunda efter sex säsonger i AIK-tröjan. Efter matchen mot Häcken så stannade stora delar av publiken kvar för att visa sin kärlek för mittfältaren.
I fredags gjorde engelsmannen sin sista träning för klubben.
– Det var en märklig känsla efter att ha varit där så länge. Men jag har många vänner och kommer att komma tillbaka för att titta på matcher. Jag ser det mer som ett "vi ses" än ett "hej då", säger han till FotbollsExpressen.se.
Hur ofta tänker du tillbaka på det känslosamma avskedet på Råsunda?
- Jag har faktiskt inte haft tid till det. Sedan den sista träningen har det varit mycket att göra och jag har pratat med flera klubbar. Avskedet var härligt och jag uppskattade verkligen det, men nu har jag bara koncentrerat mig på vad som blir nästa steg. Jag måste titta framåt, säger han.

"Känns stressigt"

Efter sex säsonger i AIK så kom inte klubben och Pavey överens om ett nytt kontrakt.
Nu tränar han på egen hand och försöker att hitta en ny arbetsgivare.
– Det är stressigt på ett sätt i och med att många frågar vad jag ska göra. Samtidigt är det spännande, det här är sista chansen för mig att få ett bra kontrakt någonstans. Det hade varit enklare om jag var själv, men nu har jag en familj som jag måste ta hänsyn till. Mitt val ska passa alla, så det gäller att jag har tålamod och inte hoppar på första bästa, säger han.
Intresse saknas knappast.
I Sverige har engelsmannen skapat sig ett gott rykte - redan har flera klubbar hört av sig.
- Det är mycket möjligt att jag stannar i Sverige. Det är absolut inte hundra procent säkert att jag stannar, men ärlig talat så kommer det mesta intresset från svenska klubbar. Men jag kommer inte att hoppa på något bara så där.
Handlar det om klubbar från superettan eller allsvenskan?
– Det är en blandning. Men jag vill ju helst spela på så hög nivå som möjligt. Och jag tycker att jag har visat att jag kan vara en viktig spelare och att jag kan tillföra lag någonting.
Har Djurgården eller Hammarby hört av sig?
– Nej, det har de inte. Det kan jag säga.
Din förre tränare Mikael Stahre tränar Göteborg - har de hört av sig?
– Jag vill faktiskt inte kommentera något alls om vilka klubbar som har hört av sig av respekt för dem.
Hur skulle det vara att komma till Råsunda med en annan tröja än AIK:s?
– Jag gjorde ju det med Ljungskile för några år sedan, men efter att ha spelat här så länge så är det klart att det skulle kännas konstigt. Jag vet vilka lag jag kan och inte kan spela för.

Besöker Hooiveld

Kenny Pavey hoppas att hans framtidsplaner ska vara klara så snart som möjligt, men vill inte skynda på.
Just nu tränar engelsmannen på egen hand innan han åker tillbaka till England den 14 december - för att träffa sin före detta AIK-polare Jos Hooiveld. Pavey och några kompisar ska se Southampton spela mot Portsmouth.
– Jos har det bra och jag är väldigt stolt över honom. Han gör det riktigt bra i Southampton och fansen älskar honom, säger Kenny Pavey.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag