Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mellbergs ord om sitt avsked

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARCUS ERICSSON / © BILDBYRÅN

Olof Mellberg lämnar Brommapojkarna. 

Trots att han har fått licens för att träna BP kommande säsong väljer succétränaren att inte förlänga sitt kontrakt. 

Även Azrudin Valentic väljer att lämna klubben och gå vidare.

– Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar, säger Olof Mellberg till klubbens hemsida. 

Redan den 3 november kunde SportExpressen avslöja att allt talade för att Olof Mellberg inte skulle träna Brommapojkarna nästa säsong  - och att det såg ut som om den förre landslagsstjärnan skulle ta ett sabbatsår. 

Under 2017 har han haft dispens från förbundet, en förutsättning för att få fortsätta även nästa år. Och för någon vecka sedan blev det klart att Mellberg fick dispensen beviljad även för 2018. Därmed fanns inga hinder för att han skulle kunna vara huvudtränare när BP gått upp i allsvenskan. 

Olof Mellberg har bestämt sig 

"Elitlicenskravet avseende huvudtränare för IF Brommapojkarna har ansetts uppfyllt med hänvisning till särskilda skäl." skrev SvFF på sin hemsida då. 

Men nu står det klart att Mellberg inte förlänger sitt kontrakt med klubben. 

Enligt SportExpressens uppgifter har han nu tagit det definitiva beslutet att lämna klubben som han förde upp i allsvenskan  - troligtvis för att i stället satsa på att utbilda sig vidare som tränare. 

Även Azrudin Valentic lämnar

Azrudin Valentic kommer också att lämna BP. Att succéduon lämnar den nyligen uppflyttade allsvenskan klubben kommer att bli officiellt inom kort. 

– Det är mycket känslor. Jag kände att det kom krypandes på en sista minuterna, när jag kände att det kunde gå vägen. Då var det känslosamt. Det här är fantastiskt. Såna här tillfällen är stora, jag var med Villarreal när vi kom upp och gick upp till La Liga. Det är ett långtidsarbete som samlas vid ett kort ögonblick. Det är känslosamt, sa Mellberg efter det stod klart att han varit med och tagit Brommapojkarna till allsvenskan. 

Olof Mellbergs ord om avskedet

Senare under tisdagen bekräftade BP att succéduon lämnar. 

– BP går ut med denna information när beslut nu är fattade, både i syfte att undvika ryktesspridning, men framför allt för att visa uppskattning för de insatser och resultat som Olof och Azrudin har presterat tillsammans i BP, säger sportchefen Daniel Majstorovic till klubbens hemsida

– Jag är väldigt glad och stolt över det arbete vi gjort under min tid i BP. Det var en utmanande uppgift att ta sig an när vi för två år sedan började resan mot allsvenskan. Vi ville växla upp sportsligt och i första hand ta klubben tillbaka till superettan, samtidigt som de ekonomiska förutsättningarna var tuffa. Tack vare grymma spelare och ledare så lyckades vi ändå vinna division 1 norra och superettan inom loppet av två år. En unik prestation i svensk fotbollshistoria som jag kommer att minnas med stolthet. Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar, säger Olof Mellberg.