Mathias Ranégie. Foto: Nils Petter NilssonMathias Ranégie. Foto: Nils Petter Nilsson
Mathias Ranégie. Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Dino PanatoFoto: Dino Panato
 Foto: Dino Panato
Foto: Lennart MånssonFoto: Lennart Månsson
 Foto: Lennart Månsson

Mathias Ranégie är klar för Djurgården

Publicerad

Mathias Ranégie är klar för Djurgården.

Dif lånar anfallaren från Watford under hela säsongen.

– För Mathias och den fotboll han spelar var Djurgården ett glasklart val, så det var förstavalet för Mathias att komma hit, säger Djurgårdens sportchef Bo Andersson i ett pressmeddelande.

Mathias Ranégie är klar för spel i allsvenskan och Djurgården under 2016. Han kommer på lån från Premier League-klubben Watford efter att först ha varit nära en återkomst till italienska Serie A.

– Vi har fört diskussioner med Watford om en övergång till Djurgården. Han har varit nere i Udinese och tränat för ett eventuellt kommande spel i Serie A, där tränaren var nära att skriva in honom som en av sex utländska spelare i klubben. Men för Mathias och den fotboll han spelar var Djurgården ett glasklart val, så det var förstavalet för Mathias att komma hit säger Bo Andersson.

"Ingen tvekan"

Ranégie gick till Watford från just Udinese under sommaren 2014. Men när han var tillbaka för att träna med Serie A-klubben så åkte Djurgårdens sportchef ner till Italien för att prata med 31-åringen.

– Vi undersökte det, diskuterade och fick en positiv indikation på villkoren som gjorde att jag åkte ner till Udinese och var där i tre dagar och följde Ranégie på träningen med laget. Då passade jag även på att förklara vilka krav vi ställer på en spelare för att han ska komma hit. Efter den tiden kände jag att det inte fanns någon tvekan, säger Bo Andersson.

"Kan bli fullständig succé"

Senast Ranégie spelade i allsvenskan var säsongen 2011/12 då han spelade för Malmö FF. Under den säsongen spelade han i 19 allsvenska matcher och gjorde totalt 10 mål och 3 assist under de matcherna.

– Det här kan bli fullständigt succé och jag har stort förtroende för att han ska leverera, säger Bo Andersson.

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag