Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tårarna kom innan slutsignalen också”

Richard Magyar. Foto: C More
Magyar får en kram av Alexander Kacaniklic efter matchen. Foto: C More

Richard Magyar sänkte Malmö FF med sitt 2-0-mål.

Efter segern brast mittbacken ut i tårar.

- Det var väldigt känslosamt. Tårarna kom innan slutsignalen till och med, säger Magyar.

Alexander Kacaniklic gav Hammarby ledningen mot Malmö FF med sitt 1-0-mål i mitten av den första halvleken. Mittfältaren dunkade in ledningsmålet bakom Johan Dahlin efter en passning från Nikola Djurdjic.

I andra pressade MFF på för en kvittering, men Richard Magyar kunde nicka in slutresultatet 2-0 med bara några minuter kvar.

”Väldigt glada för min skull”

Efteråt brast det för Magyar, som bröt ihop i tårar. Han tröstades av lagkamraterna. Han förklarade känslostormen efter matchen.

- Det var väldigt känslosamt efteråt. Det var så mycket, dels min personliga resa, att få göra mål och hur hela laget har tagit hand om mig sedan jag kom tillbaka.

- Tårarna bara kom, innan slutsignalen till och med, säger han.

Vad har dina lagkamrater sagt?

- Alla är väldigt glada för min skull och jag är så glad och stolt över alla. Det är en speciell situation där vi har haft kniven mot strupen i varje match, men vi spelar verkligen ut våra hjärtan och krigar för varandra.

- Det är så fint. Det är större än fotboll för mig.

Går det att beskriva känslan?

- Jag tänkte på det efteråt. Att man inte kommer ha så här starka känslor i livet efter karriären. Det är svårt att utsätta sig för de situationerna som ger så starka känslor.

Vad säger du om stödet ni har från läktaren?

- Otroligt. Jag är så glad för fansen och Hammarby som klubb att alla får den här spänningen i slutet. Oavsett vad det leder till.

- Det har varit många år åt andra hållet där fansen funnits där för oss och nu får de tillbaka. Det är väldigt fint.

Vad tror du om avslutningen?

- Det kommer spekuleras mycket nu. Men vi jobbar 100 procent i träningen och har vårt lugn och fokus på Årsta. Det är det som tagit oss hit.

- Vi ska ge 100 procent i 90 minuter varje match. Allt vi har, sedan får vi se vart det leder.

Hur ser du på att Östersund och BK Häcken inte har något att spela för när ni möter dom?

- Inget av det vi gjort hittills spelar någon roll om vi inte fortsätter att spela bra och ta en match i taget. Det är två bra lag och det kanske är enklare att möta Malmö hemma, oavsett vad man försöker intala sig eller inte.

- Vi mötte Sirius och gjorde ingen bra match men vann ändå. Vi spelade inte riktigt så som vi ska. Men det hade vilken match varit i det här läget.

- Vi får lugna ner oss i veckan och sedan ladda för söndag.

”MFF var inte så farliga”

Alexander Kacaniklic var nöjd med segern.

– Det känns jättebra, det var en tuff match med en tuff andra halvlek. Vi fick täcka ytor ganska mycket, MFF var inte så farliga och Davor Blazevic gjorde väl årets räddning tror jag. De hade inte mycket mer än det, vi ställer om bra på dem i första halvlek. Vi gör ett bra mål i första och andra.

Hur upplever du ditt mål?

– Jag kom ihåg att Niko hittade mig med en fin passning och jag slår in den i hörnet.

Hur ser du att det är fyra lag på 59 poäng?

– Det är fantastiskt. Det är exakt så det ska vara, vi får se hur det går för Djurgården i morgon. Vi får vara glada i kväll.

Vilka är favoriter?

– Det är fortfarande Djurgården, de har allt i sina händer. Det är inget annat lag som har det. Fråga mig igen på tisdag samma fråga så får vi se.

Uwe Rösler lät självsäker på presskonferensen. Han tror att MFF står som slutsegrare fortfarande när vi summerar säsongen trots förlust i dag.

– De måste väl vara fulla av självförtroende. De (Malmö FF) och alla andra har hypat upp dem hela året, vilket från början var konstigt. Det är klart att Uwe säger så, de och alla andra tre lagen ska vara fulla av självförtroende.