Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Match i allsvenskan under utredning för matchfixning

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

En nyligen spelad match i allsvenskan utreds för misstänkt matchfixning, enligt Aftonbladet.

Tidningen skriver att ”uppseendeväckande agerande” från spelare på planen granskas i kombination med lagda spel på matchen från personer med nära koppling till spelare i det aktuella laget.

– Vi fick informationen för några timmar sedan att man tittar närmare på vår match, säger en företrädare för den aktuella klubben till Aftonbladet.

Allsvenskan kan skakas av en matchfixing-skandal.

Enligt Aftonbladet utreds en match i en nylig spelad allsvensk omgång för misstänkt matchfixning av förbundet i samarbete med polisen.

– Vi har fått in information kring den matchen som vi just nu analyserar. Vi har begärt in ytterligare information från våra samarbetspartners i den här typen av utredningar, säger SvFF:s fotbollsjurist Tobias Tibell till Aftonbladet.

Enligt tidningen granskas bland annat ”uppseendeväckande agerande” från spelare på planen i kombination med att personer som har nära koppling till spelare i det aktuella laget lagt spel på matchen.

Polisen vill inte kommentera att en utredning pågår, men en företrädare för den berörda klubben bekräftar att förbundet har varit i kontakt med klubben gällande ärendet.

– Misstankarna om matchfixning är förödande för svensk fotboll. Jag hoppas att man går till botten med detta för att för att ta reda på vad som verkligen har hänt, säger en företrädare för den aktuella klubben till Aftonbladet.

Svenska fotbollförbundet har skärpt regelverket kring matchfixning genom att begränsa vad som är tillåtet för aktiva fotbollsspelare tillåts spela på.

Numera är det inte längre tillåtet att spela för pengar på lag i samma serie eller i en tävling som man själv har deltagit i.