Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Måste lösa gåtan – han bör vara deras prioritet

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

AIK har en bra grund att stå på till nästa år - och har alla chanser i världen att utmana MFF igen. Nu måste klubben bara lösa målvaktsfrågan. 

Att skriva ett längre kontrakt med Kristoffer Nordfeldt innan jul bör vara av högsta prioritet för sportchefen Henrik Jurelius.

Efter sista matchen mot Sirius, vinst med 4-2, var det ändå inte allför nedslagna AIK-spelare som summerade säsongen. Trots att de förlorade SM-guldet på målskillnad var det som att de ändå hade räknat med att MFF skulle greja en pinne hemma mot HBK i sista omgången. Så nära, men ändå så långt borta. Men trots allt. När den värsta besvikelsen lagt sig. 

AIK har en bra säsong bakom sig. Framför allt har de en mycket bra grund att stå på tills nästa säsong. Sebastian Larssons förlängning är bara formaliteter bort och om inte annat avslöjade Henok Goitom att det är klart i den mixade zonen efter Sirius-matchen.  Något som ”Seb” själv flinade finurligt åt. Visst, Alexander Milosevic kan försvinna, och det vore ett tungt tapp. Tillsammans med Erick Otieno var han AIK:s bäste spelare 2021. De båda var värda fem getingar i betyg när vi sammanfattar det svartgula fotbollsåret. Men bra försvarare är rätt enkelt att få tag på. 

Undersöker Guidetti-möjligheterna

Inte lika enkelt med anfallare och det är där den stora svårigheten kommer ligga för sportchefen Henrik Jurelius. Att hitta rätt med en etablerade anfallare. Räkna med att klubben undersöker möjligheterna att värva hem John Guidetti redan i vinter. Men det är fortfarande ett långskott. 

Ett dyrt sådant. 

Samtidigt måste det vara av högsta prioritet att förlänga kontraktet med Kristoffer Nordfeldt. Att säkra upp landslagsmålvakten över minst tre år skulle vara en fjäder i hatten för Jurelius och väldigt viktigt för klubben. En sådan stabil målvakt växer inte på träd och framför allt är han en sådan som skulle kunna bli AIK troget i många fler år framöver. 

Dessutom håller han mycket hög kvalitet. Ett par tavlor den här säsongen kan läggas på minuskontot. Men samtidigt kom han in i ett rätt svårt läge för det tar ett tag att anpassa sig till vår kära allsvenska. 

Det har vi sett otaliga exempel på tidigare. 

Det är knappast en slump att han varit totalt given i landslagstruppen under flera år, trots att han inte alltid fått så mycket speltid i klubblaget. Framför allt tänker jag då på tiden i Swansea. Nej, att säkra upp Kristoffer Nordfeldt, vore nog den bästa julklappen Henrik Jurelius kunde ge AIK-supportrarna. Sebastian Larsson-paketet räknar jag redan som inslaget och utdelat. 

”Ett perfekt avslut”