Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mästarnas glädjebesked: ”Vi har definitivt hopp”

Erik Berg.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Efter en lång skadefrånvaro kan Berg vara tillbaka när allsvenskan startar om två veckor.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Erik Berg är tillbaka i kollektiv träning sedan en tid. Nu hoppas Djurgården på att ha mittbacken tillgänglig i en allsvensk premiär - som är drygt två veckor bort.

– Vi har definitivt hopp om att han ska vara tillgänglig, säger Thomas Lagerlöf.

Erik Berg opererade knät i augusti 2019 och missade stora delar av fjolårssäsongen när Djurgården till slut gick och blev svenska mästare. Mittbacken har ägnat sig på rehabilitering stora delar av försäsongen men är sedan ett par veckor tillbaka i full kollektiv träning. Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf menar att det går åt rätt håll.

– Det är en av de positivare sakerna med det här, så är det säkert i andra lag också att skadade spelare fått tid att träna ifatt. Erik hade inte kunnat spela om allsvenskan börjat den 1:a april men som nu är med i fulla träningar, inte i varje träning, men han stegrar belastningen. Vi har gott hopp om att han ska kunna bidra. Han är säkert inte spelaren som kommer att spela onsdag-söndag vecka ut och vecka in. 

”Är i en mycket bättre form”

Lagerlöf fortsätter:

– Frågan är väl hur kroppen reagerar när det blir matcher på konst- och naturgräs, men han ligger mycket längre fram än vad han gjorde i mars och även längre fram än vad han gjorde förra året när han faktiskt spelade på våren och bidrog när vi hade det stökigt med sjukdomar och skador. Han är i en mycket bättre fysisk form nu än tidigare vilket är hoppfullt.

Är han uttagningsbar till en premiär?

– Det får vi se och vad som händer. Det beror på om vi spelar på konst- eller naturgräs och hur hans kropp reagerar på det. Nu har vi spelat på gräs senaste tiden Erik tränat fullt så vi får se. Men vi har definitivt hopp om att han ska vara tillgänglig.

Lagerlöf tror inte på värvningar

Hur ser du på truppen? Behöver ni ha in en mittback?

– Nu är i alla fall Erik tillgänglig så det är en mittback till där som inte var tillgänglig i mars. Det är en speciell situation, frågan är om det finns ekonomiska möjligheter att värva in en spelare nu? Behöver man säkra och trygga ekonomin så att folk kan ha kvar sina jobb? Det är Henke (Berggren) och Bosses (Andersson) bord att ta hand om. 

– Vi räknar med truppen vi har nu och den är jättebra, men vi blir känsligare för skador. Vi räknar inte med att det ska in en massa nya spelare för än så länge har vi inte fått några sådana signaler på att det är aktuellt.

Det kan finnas ett behov på sikt?

– Ja, som sagt det beror på hur det går med Erik. Om det går bra med Erik så har vi en fantastisk mittback men det får framtiden utvisa.