Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mästarna vill ha Norrköpings stjärna

Foto: Carl Sandin

Wanderson-affären ser ut att spricka. 

Då siktar Helsingborg in sig på en annan allsvensk stjärna. 

Svenska mästarna vill, enligt uppgifter till SPORT-Expressen, värva Astrit Ajdarevic från IFK Norrköping. 

- Vi jobbar med parallella spår och Astrit är ett av namnen på Jespers (Jansson, sportchef) lista, säger klubb­direktören Paul Myllenberg.

Helsingborg har länge diskuterat med Gais angående att köpa loss brassestjärnan Wanderson do Carmo.

 Men förhandlingarna har dragit ut på tiden och för några dagar sedan meddelade HIF vad man kunde vara beredda att betala för spelaren. När Kvällsposten pratade med HIF:s sportchef Jesper Jansson under onsdagskvällen sa han också att han räknade med att affären inte blir av.

Bekräftar intresset

 Men enligt SPORT-Expressens uppgifter har HIF riktat in blickarna åt en annan allsvensk profil - IFK Norrköpings U21-stjärna Astrit Ajdarevic.

 HIF:s styrelse har haft flera diskussioner om att värva 21-åringen och man har beslutat att inom de närmaste veckorna höra sig för med IFK Norrköping vad en eventuell prislapp skulle ligga på.

 Trots att klubben har May Mahlangu och Ardian Gashi är de oerhört angelägna om att värva Ajdarevic, som även kan användas i en släpande anfallsroll.

 - Vi är en bit från varandra med Wanderson och just nu förhandlar vi inte.

 - Vi jobbar nu med några parallella spår och alternativ, säger Paul Myllenberg.

Enligt våra uppgifter vill ni köpa loss Astrit Ajdarevic?

 - Ja, vad ska jag säga... Han är en av spelarna som är med på Jespers (Jansson, sportchef) lista, men ingenting är nära. Det är långt från intresse till att det ska bli något. Vi får se vad som händer.

"En av de bästa"

 Astrit Ajdarevics agent Miro Jaganjac är fåordig när SPORT-Expressen ringer upp honom under fredagskvällen.

 - Astrit är allsvenskans bäste mittfältare. Det finns ingen med hans fysik, vänsterfot och kreativitet. Han är i dag lycklig i Janne Anderssons Norrköping. Om HIF vill något vet de ordföranden Peter Hunts nummer. Vi får börja där i så fall.