Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Märkliga bilderna – Oliver Dovin tvingades av planen

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Discovery plus
Foto: Discovery plus
Foto: Discovery plus
Foto: Discovery plus
Foto: Discovery plus
Foto: Discovery plus
Foto: Discovery plus
1 / 10

GÖTEBORG. Märkliga scener mellan IFK Göteborg och Hammarby.

Målvakten Oliver Dovin fick en smäll i slutet av första halvlek, men ville spela vidare.

Då stoppades han och byttes ut mot sin vilja.

– Matchläkaren tar beslutet att Dovin inte ska spela vidare, säger Discoverys kommentator Jonas Dahlquist i tv-sändningen.

Det var i slutet av första halvlek mellan IFK Göteborg och Hammarby som Oliver Dovin och Emil Salomonsson brakade ihop i en duell i straffområdet.

Dovin blev liggande länge och fick behandling. Efter en stund reste sig Hammarbymålvakten och såg ut att kunna spela vidare.

Därefter följde en ovanlig händelseutveckling.

– Matchläkaren tar beslutet att Dovin inte ska spela vidare. Det blir ett väldigt långt spelavbrott, man tar god tid på sig tycker publiken, säger Discoverys kommentator Jonas Dahlquist.

Dovin, som hade gått ut mot avbytarbänken, vände plötsligt tillbaka mot sitt mål.

– Äej, Dovin kommer in i spel igen. Det var en oväntad utveckling av det hela, säger Dahlquist.

”Irriterade Hammarbyledare”

Discoverys reporter vid sidlinjen Ramin Nouri:

– De fortsätter diskutera med läkaren från Göteborg: ”Huvudskada, han ska ut”. Men Cifuentes (Marti, Hammarbys tränare) vill inte göra bytet nu i alla fall utan vänta till pausen. Men det verkar bli byte i alla fall. Det är irriterade Hammarbyledare här.

Hammarbylägret ville att Dovin skulle spela, men målvakten stoppades och fick vinkas av planen mot sin vilja. Davor Blazevic byttes in.

Expertkommentatorn Johan Arneng:

– Nu blir det bara spekulation, men Dovin vill verkligen spela och Hammarbys ledning vill det också, men läkaren från Göteborg vill något annat.

Tränaren: ”Oliver mår bra” 

Efter matchen, som slutade 1–1, förklarade Bajen-tränaren Martí Cifuentes att Dovin mår bra. 

– Det är alltid svårt när det handlar om huvudskador. Det finns ett protokoll att följa. Jag fick beskedet att han mådde bra, men läkaren tyckte att det var bättre att byta ut honom, säger Cifuentes och fortsätter: 

– Spelaren ville spela vidare och jag brukar lita på mina spelare, men med tanke på protokollet tog vi beslutet att byta. Jag har inte den medicinska kunskapen och läkaren var väldigt tydlig. Men Oliver mår bra, jag pratade med honom i halvtid.

Salomonsson: ”Gick för bollen”

Emil Salomonsson säger om duellen med Dovin:

– Det blev en situation där bollen stannade lite och jag kände att jag kunde dyka in först. Jag vet inte om jag var först på den, men i min rörelse råkade jag slå till honom. Det blev en 50/50-situation och det var så klart inte min mening att slå till Oliver. Jag hoppas det är okej med honom.

– Jag gick på bollen och domaren bedömde heller inte att det var något farligt. Sen är det alltid tråkigt när man är inblandad i att spelare får kliva av. Det får jag be om ursäkt för, men jag gick för bollen.

Oliver Dovin var inte tillgänglig för intervjuer efter matchen.


Allsvenskan på uppstuds: ”Det blev handgemäng – aningen oväntat”