Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Märkliga bilderna – när Sirius säkrade kontraktet

Foto: PER KARLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Foto: C More

Mållöst mellan AFC Eskilstuna och Sirius.

Då jublar bortalaget.

Resultatet innebär att man spelar i allsvenskan även nästa säsong.

– Nu är jobbet gjort, säger Niklas Busch Thor till C More.

Det var väl knappast någon klang- och jubelföreställning som utspelades på Tunavallen.

Jumbon AFC Eskilstuna hade behövt tre poäng för att gå upp på kvalplats, samtidigt som Sirius behövde en poäng för att säkra kontraktet.

Efter 90 mållösa minuter pressade hemmalaget på för ett minst sagt betydelsefullt mål, men Siriusförsvaret var väl samlat och bildade en tät mur i eget straffområde. Något som blev extra tydligt då AFC ropade efter frispark på tilläggstid.

Ingen reaktion från domaren.

– Det var nästan rugbyscener, säger kommentatorn Mats Lilja i C More.

Sirius klart för allsvenskt spel 2020

Men 0-0 stod sig matchen ut och Siriusspelarna jublade över det säkrade allsvenska kontraktet.

– Nu är jobbet gjort, lite så känns det. Det var väl ingen höjdarmatch, men fansen som åkte hit förtjänade att se oss säkra kontraktet, säger lagkaptenen Niklas Busch Thor till C More.

Tränaren Henrik Rydström:

– Det var en svag prestation utifrån vad vi gör med bollen. Men det ser ut så ibland. Vi är klara för allsvenskt spel, vilket har varit målsättningen hela året, säger han.

Nu väntar Rydströms gamla klubb Kalmar i den sista omgången. En klubb som befinner sig i ett rejält pressat läge och riskerar att åka ur allsvenskan.

– Det blir kul och trevligt. Jag har ju vart länge i Kalmar… kul att möta dem. vi har säkrat kontraktet och de är i en annan situation och jag lider med dem. Men jag hoppas att vi kan göra det jobbigt för dem.

AFC Eskilstunas Adi Nalic är besviken.

– Det är tungt. Det kändes som att vi förtjänade tre poäng. Vi gjorde en ganska bra match, framför allt första 45 där vi var mycket bättre, så det är surt.

Han fortsätter:

– Vi vet ju om var vi ligger. Det var bara att gå ut och spela, vi visste att vi behövde tre poäng. Nu får vi ta det i nästa match i stället. Magkänslan säger att vi klarar det här.