Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var en tuff smäll – mår inte jättebra...”

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. Förlust och två skador. 

Djurgården hade en tuff kväll i Malmö. 

– Jacob Une Larsson har fått en tuff smäll i huvudet och mår inte jättebra. Han ligger i omklädningsrummet. Han är inte på sjukhus så det är positivt, säger DIF-tränaren Kim Bergstrand.  

Toppmöte på Stadion när Malmö tog emot regerande svenska mästarna Djurgården. DIF ställde upp med Edward Chilufya som anfallare, men med halvtimmen spelad fick han kasta in handduken. 

För i samband med en löpduell med Fouad Bachirou fick han plötsligt ont i och föll sedan ned i gräset. Av bilder att döma ser det ut att vara en muskelskada och anfallaren kan därmed bli borta ett par veckor. 

– Med honom (Chilufya) blir det ett annorlunda spel. Djurgården vill ha snabbheten för att kunna hota i djupled och för att också kunna ställa om. Nu får de tänka om, säger experten Jon Persson i Dplay. 

Enligt Dplay blev det en stökig stämning strax efter duellen mellan Kim Bergstrand och Jon Dahl Tomasson. DIF-tränaren ska ha flugit från bänken i frustration och skrikit mot MFF:s bänk varpå ”JDT” skrek tillbaka. 

– Vi tycker att det är frilägesutvisning, eller åtminstone frispark. Jag har inte sett bilderna efteråt men Glenn (Nyberg, domaren) fattar sitt beslut och det får vi acceptera, säger Bergstrand. 

”Peta in den”

Emir Kujović byttes in i stället. 

Strax innan slutet på den första halvleken gav Anders Christiansen hemmalaget ledningen när han från nära håll sträckte sig efter bollen och satte den bakom en chanslös Bråtveit. 

– Det är en fantastisk boll jag får då är det bara att peta in den. Det är kämpigt men vi leder, säger ”AC”. 

I början av den andra halvleken hamnade Jacob Une Larsson och Isaac Kiese Thelin i nickduell som gjorde att DIF-mittbacken föll illa på ryggen. Une Larsson försökte resa sig men tvingades utgå med en befarad huvudskada. 

– Han har fått en tuff smäll i huvudet och mår inte jättebra. Han ligger i omklädningsrummet. Han är inte på sjukhus så det är positivt. 

Djurgården pressade på för en kvittering men utan resultat. MFF höll undan och tog tre viktiga poäng i toppstriden.