Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömmen över – ÖSK slog Halmstad

Deniz Hümmet gjorde ÖSK:s första mål för säsongen.
Foto: KICKI NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hümmet och ÖSK slog Halmstad med 1-0.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Mardrömmen är över.

Efter nio raka halvlekar spräckte Örebro den allsvenska nollan.

– Det är klart att det är en lättnad, säger Deniz Hümmet till Discovery Plus efter 1-0-segern mot Halmstad.

En poäng och 0-9 i målskillnad.

Örebro hade knappast imponerat under den allsvenska inledningen och inför lördagens hemmamatch mot nykomlingen Halmstad var tabelljumbon piskad att göra mål.

Efter ännu en mållös halvlek, den nionde i ordningen, kom det förlösande målet i inledningen av den andra. Eller tionde, om man så vill.

HBK:s Joseph Baffo slarvade med boll och Erik Björndahl bröt. Bollen spelades vidare till David Seger, som friställde Deniz Hümmet framför mål. 1-0 var ett faktum och det uppstod ett vilt firande hos de vitklädda.

Örebro lämnar jumboplatsen

Fler mål än så gjordes inte, vare sig åt det ena eller andra hållet, och Örebro tog en välbehövlig trepoängare. Därmed lämnar närkingarna jumboplatsen.

– Ökenvandringen är över. Det satt långt inne, men ÖSK lyckas hålla undan, säger kommentatorn Pelle Bäckman i Discovery Plus sändning.

Matchhjälten Hümmet:

– Det är klart att det är en lättnad. Vi har längtat efter första målet och första vinsten. I bland behöver det se ut så här när man ska vinna matcherna. Det är kanske inte så här man vill spela varje match, men vi behövde det här. Den här segern var för supportrarna, säger han.