Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilska i Hammarby efter tappet på tilläggstid

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Richard Magyar drog ner Jacob Bergström.Foto: Dplay
Mjällby tilldelades en straff efter situationen.Foto: Dplay
Foto: Dplay.
David Oustad kniper straffen.Foto: Dplay.
1 / 7

HÄLLEVIK/STOCKHOLM. Snacka om kalldusch, Hammarby.

Med en man mer, efter Richard Magyars utvisning, kunde Mjällby vända underläget och sätta 2-1 på tilläggstid.

Det ledde till ilska i Hammarbylägret efter matchen.

– Om man sliter som en galärslav så tycker man att man ska kunna få ut något av det, säger en besviken Stefan Billborn.

Hammarby fick en drömstart borta mot Mjällby med mål redan i den andra minuten genom Muamer Tankovic.

Men efter 25 minuter förändrades förutsättningarna i matchen.

Richard Magyar drog då ner Mjällbys Jacob Bergström och domaren Victor Wolf valde att visa ut honom och döma straff efter att ha konfererat med sin assisterande domare.

Efter stora Hammarby-protester räddade David Ousted ändå Besard Sabovic straff och Hammarby behöll ledningen. 

Moses Ogbu avgjorde på övertid

Hammarbys ledning stod sig – fram till den 88:e minuten.

Mjällby tryckte på för en kvittering och utdelningen kom efter en rörig situation i Hammarbys straffområde. En frispark skickades in och bollen styrdes in i mål av Jacob Bergström.

Men det stannade inte där.

I den fjärde tilläggsminuten fastställde Moses Ogbu slutresultatet då han satte 2-1 för sitt Mjällby. 

1-1-målet kom efter att Joel Nilsson fått frispark i en situation mot Hammarbys Paulinho. Det gjorde att Stefan Billborn var besviken på domarna efter matchen.

– Det som gör det ännu värre är att det här svandyket på slutet… Jag brukar inte gnälla, men att assisterande står där och inte gör något… Jag har sett klippet tre gånger, man får inte missa den. Det gör det ännu tyngre, då känner man att man har hela världen emot sig, säger Billborn.

Tankovic: ”Kolla reprisen så ser du”

Billborn fortsätter:

– För min del hade det varit lättare att smälta om målet hade tillkommit på ett annat sätt – det blir dubbelbestraffning i både straffsituationen och nu vid deras kvitteringsmål med tanke på filmningen. Assisterande står ju här – vi hade en i Kalmar förra året, med samma stins… Det är inte personligt, det är bara för dåligt.

Muamer Tankovic, som länge såg ut att bli matchhjälte, var också besviken på domaren.

– Deras kvittering‚ alltså… Han gör årets filmning. Assisterande står fem meter ifrån och han hoppar. Han dyker. Kolla reprisen så ser du själv, säger Tankovic.

Victor Wolf var domaren som dömde matchen och han stod även i fokus när Hammarby tappade en seger mot Kalmar i slutminuterna förra säsongen.

– Efter den matchen i Kalmar så sa jag att vi förlorade guldet. Det är såna småsaker som gör att man inte är i toppen. Nu råkar det vara samma domare igen, säger Tankovic.

Victor Wolf kommenterade situationen där Richard Magyar blev utvisad efter matchen.

– Vi för ju ett domarråd som ni ser. Det är en utspark från målvakten och det blir en ganska lång löpning. Det är en fysisk förseelse, fasthållning, vi pratar ihop oss och bedömer att i och med situationen börjar utanför straffområdet och fortsätter in, samtidigt som spelaren (Magyar) inte försöker spela på boll utan fortsätter att lägga fokus på spelaren, så blir det målchansutvisning och straff.