Marcus Bergs oro: ”Det funkar inte i längden…”

Marcus Berg sänkte Degerfors.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Bara två träningspass med laget på drygt två veckor.

Trots det sänkte Marcus Berg, 35, Degerfors.

Men den blåvite matchhjälten erkänner efteråt:

– Det är klart att det inte är optimalt – det funkar inte i längden.

Marcus Berg har dragits med skadekänningar den senaste tiden och missade därför Blåvitts möte med Sirius senast.

På måndagskvällen var 35-åringen tillbaka i IFK Göteborgs startelva och blev stor matchhjälte med sina två mål i 2–0-segern mot Degerfors.

– Planen var att jag skulle spela i dag, men jag vill vara med laget mer. Det funkar inte att bara vara inne i gymmet på veckorna, säger han efter matchen.

Berg berättar om situationen:

– Jag har mest kört cykelintervaller för att hålla i gång pulsen, men det är klart att det inte är optimalt att inte träna fotboll. I dag funkade det att spela och vi får försöka hitta en väg som funkar för mig, så att jag kan vara med och hjälpa laget så mycket som möjligt utan att få någon ”setback”. Det är det som är svårigheten.

”Funkar inte i längden”

Tiden för återhämtning har varit knapp under vårsäsongen och Berg hade fram till Sirius-matchen startat i samtliga matcher. 

De senaste veckorna har han mest ägnat åt rehabilitering.

– Jag tror att jag har tränat två pass med laget på drygt två veckor och det är klart att det inte funkar i längden, konstaterar han.

Isbad och annat som många andra idrottare ägnar sig åt har den förre landslagsanfallaren inte mycket till övers för.

– Nej, inga såna hokus-pokus-grejer. Det är mest stretchning och att inte belasta för mycket. Men det är svårt, det är från dag till dag egentligen hur det känns, förklarar han.

Kontrakt över nästa säsong

Marcus Berg ligger tvåa i den allsvenska skytteligan på sina sju mål. Hemvändaren har kontrakt med IFK Göteborg över nästa säsong.

– Jag hoppas att kunna spela i alla fall nästa år också, men vi får se. Det är från dag till dag, ibland är det okej och ibland sämre, säger han.

Är det inte helt bestämt att du spelar nästa år?

– Jag har kontrakt och det är det jag siktar på. Men som jag sa: Vi får se hur det ser ut efter säsongen.

Berg utvecklar:

– Jag vill vara ute med laget varje dag och jag behöver få lite fler fotbollspass än vad jag har fått den senaste tiden, men nu har det varit som det har varit. Det är mycket mentalt också, man får slå bort många tankar och inte känna någon stress över att situationen är som den är. Det är något man bara får acceptera. Jag får all hjälp från klubben och så länge det funkar kör vi på.

Hur ser du på matchen i dag?

– Det var en viktig seger och så klart var det också skönt att få göra två mål. Jag tycker att det kändes stabilt och det var en helt okej match.