Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Mår illa – fullständig smutskastning är det”

Rikard Norling.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Jens Gustafsson.
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Max Markusson.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jens Gustafsson var aktuell för IFK Göteborg i somras.

Förre klubbdirektören Max Markusson ger nu sin version om varför det aldrig blev något.

Orden som Markusson använder får Rikard Norling att reagera starkt. 

– Det är en fullständig smutskastning av en respekterad tränare och kollega. Han utges för att vara girig och inte hålla truten, säger Norrköpingstränaren till NT. 

Max Markusson gästade Blåvitt-podden ”BaraBen” häromveckan. Han bekräftade då att det fanns en dialog med Jens Gustafsson i somras.

– Två saker blev klara för oss ganska tidigt. Ett var att Jens krävde alldeles för mycket i ersättning än vad vi var villiga att betala. Och det var något vi var väldigt eniga om i sportrådet, att vi skulle följa budget och inte äventyra ekonomin. Och om jag säger att Jens låg 100 procent fel så överdriver jag inte, sa Markusson i podden enligt Fotbollskanalen. 

– Sedan referenserna som Pontus (Farnerud) kom tillbaka med var inte helt översvallande heller. Och sedan var det en tredje komplicerande situation och det var att när vi fick kännedom om att hans detaljer från AIK-diskussionen hade läckt så märkte vi ju att våra diskussioner också läckte ut. 

”En fullständig smutskastning”

Rikard Norling, som ersatte Jens Gustafsson i IFK Norrköping inför den här säsongen, reagerar med bestörtning när han får höra vad Max Markusson har sagt om kollegan.

– När jag läste det som stod kände jag att det här måste vara fel. De måste ha missuppfattat honom. Det här mår man illa av. Det är en fullständig smutskastning av en respekterad tränare och kollega. Han utges för att vara girig och inte hålla truten, säger Rikard Norling till NT.

Han har fått uppfattningen om att Max Markusson är ”en bra kille” och han hoppas att det blivit fel den här gången.

– IFK Göteborg skapar normer i svensk fotboll. Det är en av de största klubbarna i Sverige. Som IFK Göteborg gör, så gör vi andra. Det gör mig orolig att det blir en accepterad kutym mellan arbetsgivare och arbetstagare, att det man pratar om i en arbetsintervju inte stannar mellan parterna, säger Rikard Norling.