Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Manuel Lindberg svarar på Bahouis kritik

Manuel Lindberg
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Nabil Bahoui.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

Nabil Bahoui får inget nytt kontrakt av AIK – och riktar skarp kritik mot klubben. 

Nu svarar klubbdirektören Manuel Lindberg. 

– Jag förstår att Nabil är besviken, säger Lindberg. 

AIK meddelade under tisdagen att klubben går skilda vägar med Nabil Bahoui. 

Anfallaren ilskande mot AIK efter beskedet – och menade att nye tränaren Andreas Brännström ville ha kvar honom. 

Jag är väldigt besviken på hur det här har skötts, jag har hela tiden velat stanna i AIK. Jag hade velat vara med på resan med en ny tränare som jag tror mycket på. 'Brännan' har varit tydlig mot mig att han verkligen vill att jag stannar men det är andra i klubben som av någon anledning inte vill ha kvar mig, jag vet vilka det är och jag kommer prata mer om det framöver”, skriver han på Instagram.

AIK:s klubbdirektör och tf sportchef Manuel Lindberg förklarar nu varför Bahoui inte fått något kontraktsförslag. 

– Vi har utifrån tekniska rådet som vi har, där både sportslig kompetens och styrelsekompetens är med, tittat på en utvärdering av hela truppen. Vad vi behöver införa för karaktärer och spelartyper. Och på varje spelare tittar vi på sportslig prestation, skadebenägenhet, ålder och så vidare. Och utifrån en ren sportslig bild fattade vi beslut att inte förhandla med Nabil eller inte erbjuda honom ett nytt avtal.

Så det har inte en varit en förhandling?

– Nej, det har det inte varit. Ur ett sportsligt perspektiv har AIK:s ledning, ytterst jag, bestämt att vi ska inför 2023 titta på andra spelartyper.

”Det är alltid ett tufft beslut” 

Nabil har gått ut själv och varit ganska skarp i sin kritik. Hur ser du på det?

– Jag förstår det. Det är alltid ett tufft beslut att ta. Han har varit länge i klubben, är omtyckt i klubben och är en person som har levererat mycket för AIK historiskt. Det är alltid ett jättetufft beslut att ta. Jag förstår att han är besviken. Jag har främst haft en dialog med hans agenter, det är så det fungerar i fotbollsvärlden. Förklarat vår bild. Ibland har man olika bilder av det.

Enligt Nabil själv ville Brännström att han skulle stanna. Stämmer det?

– Vi har haft det tekniska rådet och även tränaren har varit med och sagt vad han tycker om truppen. Precis som Brännström säger: ”Ni bygger truppen, jag tar ut startelvan”. Vi har haft en bra dialog om hur truppen till 2023 ska utvecklas. Den är inte satt än på något sätt, vi har flera öppna positioner som ska fyllas.

Men har Brännström haft en önskan om att behålla Nabil?

– Nej, vi har haft en dialog. ”Nabbe” är en duktig fotbollspelare och det är klart att det har han också sagt. Det tror jag vi alla tyckte. Men vi har landat i ett konsensusbeslut och gått vidare därifrån. 

”Fotbollen är en tuff bransch” 

Hur resonerade ni när ni gick ut med nyheten som ni gjorde i dag? Många supportrar verkat tycka att det inte blev ett värdigt slut för Nabil.

– Nu blev tajmningen som ni blev i dag. Det är efter dialog med agenterna också, vad vi har landat i. Vi vill gärna avtacka ”Nabbe” på alla sätt som går framöver. Det hoppas jag han vill också.

Hur känns det att skiljas, som det verkar, inte som vänner?

– Så är det. Fotbollen är ibland en tuff bransch. Man får ta tuffa beslut ibland. Vi försöker ta de beslut som är bäst för AIK 2023. Hur vi sportsligt ska bli så bra som möjligt.

Även lagkamrater till Nabil har varit kritiska till att han får lämna. Dina tankar om det?

– Jag förstår det och accepterar det. Vi är alla människor här och har jobbat ihop under en längre period och blivit nära vänner i gruppen och så vidare. Det är inget konstigt att det även kommer negativa reaktioner.

Samtidigt skickar Lindberg också med en hälsning till lagets supportrar lagom till säsongsstarten.

– Vi kommer komma med roliga nyförvärv till alla AIK:are inom kort!

Svarar på spekulationerna om Durmaz

Spekulationerna har också gått varma på senaste tiden.

För några dagar sedan kunde Expressen visa upp bilder på Jimmy Durmaz utanför Friends arena. Detta innan spelaren själv under tisdagen hintade på Twitter om att något skulle kunna hända.

Allt detta innan kvällens premiärträning på Skytteholms IP i Solna.

Många verkar hoppas att Jimmy Durmaz ska presenteras under träningspremiären i kväll.

– Jag såg att det var twittrat om det … Men det blir inte ikväll. Jimmy är en väldigt, väldigt bra person med bra ledaregenskaper och självklart en rutinerad fotbollsspelare som också spelar 90 minuter varje helg på en väldigt hög nivå i Europa. Det är alltid intressant för ett allsvenskt lag att få in en sådan karaktär och en sådan person. Sedan får vi se vad det landar i.

Han har ju skymtats utanför ert huvudkontor.

– Vi har en god dialog med Jimmy och vi har samma synsätt på fotboll och framtiden. Sedan får vi se vad vi landar i. Och det är klart att det finns ett stort intresse för en spelare som Jimmy även ute i Europa. Vi får väl se, avslutar Lindberg.