Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det blir sorgligt – man känner med båda sidor”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN

I helgen möts Sirius som nyligen klarat kontrakt och Kalmar FF som kan åka ur. 

I den Kalmar råder krisstämning efter bråk mellan tränare och supportrar och mitt i allt kan Henrik Rydström skicka ned sin gamla klubb i superettan.

– Jag skulle framstå som en idiot om jag sa att det var som en vanlig match, säger Rydström.

Sirius spelade 0-0 mot AFC Eskilstuna i söndags. Det innebär att Uppsalalaget har säkrat det allsvenska kontraktet till nästa säsong. 

– Det känns jävligt bra. Det kändes väl ganska säkert men det är skönt att det är hundra procent, säger Henrik Rydström.

– Målet har hela tiden varit att spela allsvenskan 2020 och vi var ett av de lag som de flesta tippade att åka ur. Och med tanke på det är vi glada över att vi stundom har kunnat spela bra fotboll och säkrat kontrakt. 

Rydström om att möta Kalmar FF

I säsongens sista match tar Sirius emot Kalmar hemma. En match som på många sätt blir speciell för Henkrik Rydström som spenderade hela sin spelarkarriär och början av sin tränarkarriär i klubben. 

– Det är ofrånkomligen så att med tanke på hur mitt avsked blev förra hösten och hur många år jag varit i Kalmar och situationen där nu så är det klart att jag skulle framstå som en idiot om jag sa att det var som en vanlig match, säger Rydström.

Om Sirius skulle vinna mot Kalmar får de förlita sig på att vare sig Falkenberg eller Gif Sundsvall vinner för att med säkerhet klara sig kvar i allsvenskan.

– Det är en känslomässig match, men många vill nog tolka in saker som inte finns där också. Jag är inte bitter och jag har aldrig varit bitter, och jag har ingen skadeglädje alls mot Kalmar. Jag lider med Kalmar för jag vet hur hårt man jobbar där.

– Samtidigt funkar man ju så att oavsett vad så vill man vinna.

Rydström: ”Det blir sorgligt”

Efter Kalmars förlust mot Falkenberg på lördagen uppstod konfrontation mellan Magnus Pehrsson och hemmasupportrarna. Rydström säger att han kan relatera till de starka känslorna som uppstod.

– Jag har sett lite kommentarer från storstadssupportrar som menar att Kalmar har väl inga supportrar, men det är ett enormt fotbollsintresse i Kalmar, säger Rydström och fortsätter:

– Jag ska inte recensera om någon gjorde rätt eller fel men någonstans blir det sorgligt och man känner med båda sidor. Som fotbollstränare känner man att man kan ta på känslorna, men man är också en passionerad fotbollsälskare och känner med supportrarna med. 

– Det är skönt att vi har kunnat ge våra supportrar att vi spelar i allsvenskan nästa år, men man kan samtidigt relatera till hur andra känner. Om man inte är psykopat för då kan man inte det, men det tror jag inte att jag är.

Spelarna vägrar ledas av Pehrsson

Problemen i Kalmar har inte slutat sedan Pehrssons konfrontation med fansen. Under onsdagen publicerade tidningen Barometern uppgifter om att spelartruppen inte vill att Pehrsson och den assisterande tränaren Jesper Norberg leder laget i den avslutande matchen mot Sirius. 

– Det är ingenting som har kommit till mina öron. Alla är sammansvetsade och väl förberedda för lördagens match, sa klubbchefen Mattias Rosenlund, som också har haft ett samtal med supporterordföranden efter helgens infekterade bråk mellan ledarstab och supportrar, till SportExpressen under onsdagskvällen. 

Kalmars ras i senaste matchen mot Falkenberg

Kalmar tappar ledningen mot Falkenberg på bara några minuter.