”Många var riktigt förbannade”

Foto: ALEX NICODIM / BILDBYRÅN

Det blåser positiva vindar i Djurgården trots 0-0-matchen senast mot Värnamo.

Det finns många faktorer bakom blårändernas succé, men Mange Eriksson pekar på de mjuka värdena.

– Många var riktigt förbannade efter Värnamo – det är en vinnarkultur och mentalitet i laget som är väldigt bra, säger han.

Åtta raka vinster.

Sen stötte Djurgården på IFK Värnamo på bortaplan och sviten bröts när matchen slutade mållöst.

Men det är ingen panik i Djurgårdsland då de är en poäng ifrån serieledning i allsvenskan och har ett gyllene läge att nå gruppspel i Europa Conference League.

”Många var riktigt förbannade”

Först måste Sepsi klaras av på hemmaplan, efter 3-1-vinsten borta i Rumänien. Lätt som en plätt. Eller?

– Vi har spelat tre lyckade matcher i Europa, klart det har varit ett bra resultat. Men om vi börjar sänka ribban och gå ner i nivå då tar vi oss inte vidare. Det ser vi i allsvenskan, första halvlek mot Värnamo var vi trevande, den andra var bra. Vi behöver ha marginalerna med oss, klart vi ska göra ett mål och vinna den matchen, säger lagkaptenen Mange Eriksson och fortsätter:

– Många var riktigt förbannade efter Värnamo, det tycker jag är skönt. Många kände att med lite marginal och skärpa så hade vi vunnit matchen. Det är en vinnarkultur och mentalitet i laget som är väldigt bra, det är många som hatar att förlora. Det blir en kultur i föreningen.

Många anser att ni har fått en gyllene chans att nå gruppspel, vad säger du om det?

– Gyllene chans... Jag tycker att vi ska ha full respekt för motståndaren. Sepsi var ett väldigt bra lag, vi lyckades vinna matchen med 3-1, vilket är extremt bra. Men det är en motståndare som gillar att spela fotboll. Det är ett bra lag som vi går upp emot, det ska man inte glömma. Om vi försöker ta några genvägar till playoff, då är vi snett på det

Mange Eriksson och Kim Källström 2017.
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Eriksson: ”Bästa Djurgården jag varit med i”

Eriksson är i sin andra vända i Djurgården. När han var i blåränderna senast, 2017, hade han lagkamrater som Kim Källström och Andreas Isaksson. Men han anser ändå att den nuvarande truppen är den bästa han varit med om.

– Jag tycker att det är det bästa Djurgården jag har varit med i. Då handlar det inte bara om kvalitet, utan själva känslan i omklädningsrummet. Det är ett bra gäng, en rolig grupp att ta del av. Sen fotbollsmässigt finns det kvalitet, men det fanns det 2017 också, med Isak och Kim. Svårt att jämföra men det är ett bra djurgården och rolig grupp att vara en del av, vi har väldigt kul. Jag tror att de flesta har kul när vi kommer till arbetet.

– En aspekt är att det är många spelare som är involverade i år, kanske mer än förra året och det svetsar saker samman. Alla spelare har sina roller, det spelar inte så stor roll vem som är på planen. Vi har en tydlig idé hur vi ska spela fotboll, och det har satt sig. Det känns som det sker per automatik när man går ut på planen, sen finns olika individuella egenskaper, men i det stora hela känns vi trygga i vårt sätt att spela fotboll. När vi kommer ut i Europa ska vi ha den tron på vårt spel och fortsätta med det, säger Mange Eriksson.

TV: